З тістом возитися не люблю, але без випічки моя сім’я не може. Тішу їх швидкими пиріжками з яблуками

Випічка

Я не люблю возитися з тестом. Однак мої домашні просто не можуть жити без випічки. Я тішу близьких швидкими пиріжками з яблуками. В якості основи для ласощі використовується готове листкове тісто. Тому десерт робиться легко і швидко. А виходить він неймовірно смачним, хрустким, розсипчастим, з солодкою, ніжною начинкою.

Склад пиріжків і покроковий рецепт випічки

Для приготування десерту необхідно мати наступний набір продуктів:

  • П’ять яблук.
  • Приблизно 500 г листкового тіста в розморожених вигляді.
  • Яйце.
  • Стакан цукрового піску.

Духовку необхідно розігріти до температури 200 градусів. Металевий лист слід застелити шаром пекарської папери. Яблука споліскують, очищають від шкірки. Розрізають фрукти на 8-10 тонких скибочок.

Розморожене листкове тісто розкочують на робочій поверхні, покритої тонким шаром борошна. Розрізають пласт на дев’ять квадратних фрагментів однакового розміру. У центральну частину кожного шматка поміщають по 4-5 скибочок яблук. Посипають фруктову начинку столовою ложкою цукрового піску.

Загинають краю тесту так, щоб сформувати з кожного квадрата «конвертики». Яйце розтирають віночком. Змащують кожен пиріжок отриманою масою. Посипають вироби дрібкою цукрового піску. Готують пиріжки в духовці приблизно 15 хвилин. На поверхні кожного виробу повинна з’явитися скоринка золотистого відтінку.

Після цього пиріжки охолоджують і подають до столу. В якості добавки до десерту можна використовувати ванільне морозиво.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Добавить комментарий