У мене на дачі виросло багато кабачків. На жаль, я знаю не так багато варіантів приготування цих овочів. Найчастіше я або обсмажую їх в соняшниковій олії, або тушу в сметані з томатами і цибулею. Але одні й ті ж страви швидко набридають, тому мені захотілося зробити щось незвичайне. На щастя, свекруха навчила мене готувати пиріг з кабачків з сиром і зеленню. Він виходить дуже смачним. Рецептом його приготування я поділюся в статті.
Складові
Для приготування начинки смачного пирога вам знадобляться:
- кабачки середнього розміру — 2 штуки;
- часниковий зубчик — 1 штука;
- м’який сир — 100 г.
Щоб приготувати тісто, підготуйте наступні продукти:
- борошно — стакан;
- сіль і коричневий цукор — по половині чайної ложки;
- оливкова олія і гарячу воду — третину склянки;
- розпушувач — чайну ложку.
Пиріг буде покритий вершково-трав’яний начинкою. Для її створення знадобляться наступні продукти:
- яйця — 3 штуки;
- лимон — половинка;
- вершки — стакан;
- тертий сир пармезан — чверть склянки;
- кріп, петрушка, майоран, чебрець — по жменьці кожного виду подрібненої зелені;
- сіль і перець за смаком.
Підготуйте ручний блендер, круглу форму для випікання діаметром близько 30 см, сито і Овочечистка з функцією нарізки овочів.
Робимо тісто
Перемішайте в мисці борошно і розпушувач. Просійте суміш через сито в інший посуд. Налийте в окрему миску гарячу воду і оливкове олію. Перемішайте інгредієнти і додайте в борошняну суміш.
Замісити тісто спочатку блендером, а потім руками. Розкачайте його качалкою в круглий пласт, відповідний по діаметру формі для випікання. Відкладіть в сторону.
Готуємо вершково-трав’яну начинку
Вимийте і добре висушіть зелень. Гострим ножем поріжте трави якомога дрібніше. Половину нарізаної зелені відкладіть в сторону, вона вам знадобиться для оформлення пирога.
Іншу частину подрібнених трав змішайте з вершками, яйцями і тертим пармезаном. Зніміть шкірку з половинки лимона, подрібніть її за допомогою терки і додайте в загальну масу. Посоліть і поперчіть суміш і перемішайте всі інгредієнти.
Готуємо кабачки
За допомогою овочистка наріжте частина кабачка тонкими смужками. Поверніть їх кільцями.
Іншу частину овоча подрібніть невеликими кубиками. Розкладіть шматочки різної форми в 2 миски. Також наріжте кубиками м’який сир і часник.
Випікаємо
Нанесіть на дно формочки трохи оливкового олії. Розподіліть його по всій поверхні.
Помістіть на дно форми круглий пласт тіста.
Викладіть на нього вершково-трав’яну начинку і розподіліть її рівним шаром.
Зверху по краях покладіть кабачкові кільця, а в центрі розмістіть кубики м’якого сиру, кабачків і часнику.
Розжарити духовку до +180 ° С. Випікайте пиріг 45-50 хвилин.
Коли страва буде готове, не поспішайте витягати формочку. Відкрийте дверцята духовки і залиште його ще на 10 хвилин. Потім вийміть пиріг і посипте подрібненими травами.
Висновок
Пиріг з кабачками за рецептом моєї свекрухи виходить дивно смачним і ніжним. Всі його інгредієнти прекрасно поєднуються один з одним. Ви можете подавати цю випічку на стіл як гарячої, так і холодної. Пиріг можна зберігати в холодильнику не більше 2 днів.