Тісто м’яке, як подушка, завдяки простому інгредієнту!

Випічка

Пам’ятається, як бабусині й мамині пиріжки завжди були пишними, м’якими, соковитими. Тепер і я знаю секрет.

Вся справа в тісті. Хтось замішує на молоці, інший на воді, а в нашій сім’ї –  на сметані і кефірі. Тісто, яке виходить в результаті, неймовірно пишне і ніжне. Тому і пиріжки завжди відмінні.

Інгредієнти

  • Сметана 250 мл
  • Кефір 100 мл
  • Яйце 1 шт.
  • Соняшникова олія 2 ст. л.
  • Сода 1 ч. л.
  • Сіль 0,5 ч. л.
  • Цукор 1 ч. л.
  • Пшеничне борошно 400 г
  • Картопля 300 г

Приготування

З’єднайте в одній ємності кефір, сметану, олію, яйце, а також цукор і сіль. Додайте до суміші соду і борошно. Замісити тісто.

Приготуйте начинку. Ми відварити картоплю і приготували пюре. Ви можете вибрати будь-яку начинку на свій розсуд.

Розділіть тісто на частини. Розкачайте кожну в невелику коржик. Викладіть начинку, сформуйте пиріжок.

Розігрійте на сковороді олію. Обсмажте пиріжки на середньому вогні.

Викладіть готові пиріжки на паперові рушники, які вберуть зайву олію. Зберігайте частування з начинкою в пластиковому лотку з кришкою. Перед подачею вже остиглі пиріжки можна розігріти, і вони будуть як свіжі. Тісто м’яке, пишне, смачне – таким рецептом варто поділитися.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Добавить комментарий