Спробували раз зробити часниковий хліб і тепер готуємо постійно. Крім борошна майже нічого не потрібно

Випічка

Домашній часниковий хліб легко випікається в звичайній духовці, вимагає всього півгодини на підготовку і не витрачає майже ніяких інгредієнтів, крім борошна. Ідеальний варіант, щоб піч його постійно і забути про магазинний.

Весь наш хліб залежить від тесту, тому навчившись раз його робити, решта буде даватися дуже легко. Ми звернемо увагу на основні моменти, а точні кількості інгредієнтів можна подивитися у відео нижче.

Спочатку в миску додаємо теплу воду, трохи цукру і дріжджі — потрібно щоб вони розчинилися і дали основу для майбутнього тесту, після чого можна починати. Додаємо 2,5 склянки борошна — цієї кількості вистачить рівно на одну буханку. Вимішуємо тісто, а після досягнення однорідності додаємо вершкового масла. Продовжуємо вимішувати близько 5 хвилин, щоб тісто стало пружним.

Як тільки тісто готове, дамо йому постояти хвилин 15, після чого можна приступити до часниковою виноградному. Змішаємо рослинне масло і подрібнений часник — вони дадуть смак хліба.

Розкачуємо тісто на корж розміром приблизно 20-30 сантиметрів. Постарайтеся надати їй прямокутну форму, так її буде простіше нарізати і формувати буханку. Змащуємо корж маслом з часником і посипаємо дрібно нарізаною зеленою цибулею.

Тепер корж потрібно розділити — розрізаємо роликовим ножом для піци на 8-10 частин і починаємо їх збирати разом один на одного по 3-4 шт.

Готові нарізані частини коржі укладаємо в форму для запікання, яку попередньо змащуємо маслом.

Розподілити їх рівномірно по формі, після чого даємо тесту 20 хвилин, щоб воно ще більше піднялося.

Підготовка завершена, залишилося хліб спекти. Для отримання скоринки тісто зверху можна змастити маслом або яєчним жовтком.

Випікаємо 25 хвилин при температурі 180 градусів.

В результаті зі звичайних інгредієнтів виходить пишний і м’який хліб, який можна подавати до їжі або використовувати як закуску. А ще з нього можна зробити тости під намазку, буде неймовірно смачно!

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Добавить комментарий