Швидкі пиріжки з капустою на заварний тісті «Бабусин секрет»

Випічка

Якщо вам потрібно нагодувати всю сім’ю досхочу, то ви легко впораєтеся з цим завданням! Тісто для таких пиріжків замішується дуже швидко, а результат просто відмінний! Дуже вдале тісто, яке не потребує тривалого очікування. Дуже зручне в роботі. Пиріжки можна пекти з різними начинками, але капуста — це класика!

Необхідні інгредієнти для тіста:

  • 450 мл води,
  • 650 г борошна,
  • 1 ст л цукру,
  • 1 ч л солі,
  • 11 г дріжджів швидкодіючих,
  • 3 ст л соняшникової олії.

Необхідні інгредієнти для начинки:

  • 1,3 кг капусти,
  • 2 ст л томатного соусу,
  • сіль за смаком,
  • дрібка цукру,
  • олія для смаження.

Приготування:

Спочатку треба зробити начинку, щоб вона охолола до моменту формування пиріжків. Капусту нарізати невеликими квадратиками, викласти на сковорідку з розігрітою соняшниковою олією. Коли капуста обм’якне, додати сіль, цукор і томатний соус. Перемішати і тушкувати до м’якості. Перекласти капусту в миску для охолодження.

У невеликій ємності змішати 200 мл теплої води, цукор, сіль і дріжджі. Перемішати. Влити олію. Просіяти все борошно, додати дріжджову суміш і відразу добре розмішати.

Воду, що залишилася (250 мл) довести до кипіння, відразу влити в тісто, швидко розмішати ложкою. Потім місити тісто руками.

Місити до тих пір, поки тісто не стане гладким і однорідним. Борошно підсипати не треба. Вимішане тісто не липне ні до рук, ні до столу. Якщо раптом тісто у вас вийшло все таки липке, то додавайте борошно по столовій ложці і знову місіть.

Тісто розділити на 16 або 18 колобків (приблизно по 65-70 г).

Кожен колобок розкачати і викласти приблизно 1,5 ст л начинки.

Пиріжок защипати спочатку по центру, а потім по краях.

Пиріжки викласти на застелене деко. Можна швом вгору, а можна швом вниз.

Духовку розігріти до 180 градусів. Скропити пиріжки з пульверизатора водою поставити в духовку.

Як тільки пиріжки почнуть зарум’янюватися, ще раз скропити їх водою. Випікати пиріжки приблизно 25 хвилин. Готові пиріжки вийняти з духовки, щедро скропити водою і накрити рушником до повного охолодження.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Добавить комментарий