Цей торт люблять мабуть всі чоловіки, ну якщо не всі, то мої друзі так точно!
Вперше “Спартак” чоловік попробував в мене в гуртожитку, тоді мені його передали рідні. І вже стало традицією на всі свята пекти цей тортик.
Для тіста:
- 400 г пшеничного борошна
- 2 курячих яйця
- 150 г цукру
- 4 ст.л. какао порошку
- 100 г вершкового масла
- 1 ч.л. харчової соди
- 1 ч.л. розпушувача
- 4 ст.л. меду
Для крему:
- 2 курячих яйця
- 150 г цукру
- 0,5 л молока
- 200 г вершкового масла
- 100 г пшеничного борошна
- 10 г ваніліну
Для глазурі:
- 50 г вершкового масла
- 100 г цукру
- 50 мл молока
- 3 ст.л. какао порошку
приготування:
Змішайте в глибокій ємності просіяне борошно з розпушувачем для тіста і какао порошком.
На водяній бані розтопіть мед і вершкове масло, додайте туди ж цукор, перемішайте до однорідної маси.
Яйця збийте в окремій ємності і додайте в каструльку до меду з вершковим маслом. Туди ж відправте соду.
Варіть суміш протягом 10 хвилин, постійно помішуючи.
Отриману масу змішайте з борошном з какао і замісити тісто.
Тісто поділіть на 8 рівних частин і помістіть в холодильник на 20 хвилин, попередньо накривши харчовою плівкою.
Після, розкачайте кожну частину на пергаменті. Дотримуйтеся одного розміру, щоб потім зібрати торт.
Кожен корж потрібно випікати окремо. Для цього викласти його з пергаментом на деко і зробіть по всій площині дірочки.
Всі коржі випікайте по 8 хвилин при 180 градусах.
Поки коржі будуть гарячими і податливими, обріжте краю до потрібної форми. Залишки не викидайте, їх можна застосувати в декорі.
Щоб зробити глазур, просто змішайте всі необхідні інгредієнти.
Для заварного крему, змішайте в сотейнику яйця, молоко, цукор, ванілін і борошно.
Надішліть суміш на плиту, ретельно перемішуючи дерев’яною лопаткою. Зніміть з вогню, коли крем загусне і дайте йому охолонути.
Отриману масу змішайте з маслом за допомогою міксера.
Кожен корж змастіть заварним кремом і зберіть торт, зверху полийте глазур’ю і прикрасьте подрібненими залишками від коржів.
Приберіть торт в холодильник на 3-4 години.
А ви любите «Спартак»?