Рецепт ідеального ніжного тіста для піци

Випічка

Цей рецепт дозволить вам приготувати повітряне і смачне тісто для піци. Таке тісто довго залишається свіжим і його можна приготувати з запасом, щоб заморозити до наступного випікання. Піца з цим тістом вийде дійсно дуже смачною.

Інгредієнти, які необхідні для приготування тіста:

Для опари:

  • 3 ст. л. з гіркою пшеничного борошна;
  • Пів ч. л. сухих дріжджів;
  • 1 ст. л. цукру;
  • 3 ст. л. олії соняшникової без запаху;
  • 300 мл кип’ятку;
  • 100 мл прохолодної води.

Для тіста:

  • 500 г пшеничного борошна;
  • 1 ч. л. солі;
  • Будь-яка начинка.

З такої кількості продуктів виходить чотири піци по 30 см в діаметрі.

Покрокове приготування тіста для піци та самої піци

Готуємо опару. У глибокому посуді змішайте борошно і олію. Гарненько перемішайте. Повинна вийти однорідна маса з грудочками.

Потім додайте кип’яток (вода повинна бути тільки закипілою) і перемішайте. Грудочки повинні розчинитися.

Нехай маса постоїть 15 хвилин, щоб трохи загуснути. Вона повинна стати схожою по щільності на пюре.

Через зазначений час додайте в борошняну масу прохолодну водичку і знову перемішайте до однорідного стану. Тепер нехай охолоне до кімнатної температури. Можна поставити посуд з масою в іншу ємність з холодною водою. Так буде швидше.

Далі додайте в остиглу масу сухі дріжджі. Накрийте її рушником і поставте в тепленьке місце на 15-20 хв. За цей час дріжджі повинні активуватися, тобто з’являться бульбашки на поверхні опари.

Приготуємо тісто. Опару посоліть і перемішайте, поки сіль не розчиниться.

Поступово (по одній ложці) всипте борошно. Вимісіть тісто.

Тісто повинне вийти еластичним і м’яким, щоб не приставало до рук і добре тримало форму.

Тісто прикрийте рушником і нехай постоїть 20-25 хв в тепленькому містечку.

Випікаємо піцу. Робочу поверхню присипте борошном і покладіть тісто. Трохи його помніть і розділіть на 4 шматки. Скачайте в кульки.

Кожну кульку розкачайте в круглу плоску форму товщиною 5-7 мм.

Начинку вибирайте на свій смак. Соус приготуйте з томатної пасти або візьміть звичайний кетчуп. Можна покласти яке-небудь м’ясо, ковбасу, солоні огірочки, свіжі помідори, будь-який сир, будь-яку зелень, оливки і так далі.

Розігрійте духовку і поставте піцу випікатися на 10-15 хв при 200 градусах. Подавайте гарячою чи теплою.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Добавить комментарий