Пиріжки-крученики готуються з дешевих продуктів

Випічка

Ефектні пиріжки-крученики завжди прикрашають мій стіл. Я роблю їх з готового листкового тіста, з начинкою з грибів і квашеної капусти. Рецепт випічки швидкий і нескладний. З ним здатна впоратися навіть не дуже досвідчена господиня. Начинку можна зробити заздалегідь. Тоді на приготування страви піде ще менше часу.

Необхідні інгредієнти

  • Два пласта листкового тіста. Його потрібно заздалегідь розморозити.
  • 0.5 кілограма квашеної капусти.
  • 5-6 зубчиків часнику.
  • Чотири цибулини великого розміру.
  • Сіль.
  • П’ять столових ложок рафінованої олії.
  • Два лаврових листки.
  • Чорний мелений перець.
  • П’ятнадцять-двадцять капелюшків грибів в сушеному вигляді.
  • Невелика кількість молока (для покриття поверхні тесту).
  • Насіння чорного кмину (продукт використовується для прикраси виробів).

Рецепт начинки

За кілька годин до початку приготування пиріжків я кладу капелюшки грибів в глибоку тарілку. Додаю півтори склянки гарячої води. Залишаю гриби в посудині з рідиною на кілька годин. Якщо капуста надто кисла, я обполіскую її в прохолодній воді. Перекладаю в каструлю. Заливаю рідиною, яка залишилася після вимочування грибів. Додаю лавровий лист. Проварюю масу протягом тридцяти хвилин. В цей час подрібнюю гриби.

Цибулю очищаю від шкірки і ділю на скибочки. Розміщую на сковорідку. Додаю дві столові ложки соняшникової олії і невелику кількість солі. Накриваю сковорідку кришкою. Готую цибулю на повільному вогні до тих пір, поки вона не стане м’якою.

Капусту відкидаю на друшляк. Викладаю на сковорідку. Додаю три столові ложки соняшникової олії, тертий часник, обсмажену цибулю і подрібнені капелюшки грибів. Приправляю масу чорним перцем. Перемішую інгредієнти. Тушу начинку на повільному вогні під кришкою протягом тридцяти хвилин.

Приготування і випікання пиріжків

Пласт листкового тіста розрізаю на смужки. Ширина кожного фрагмента повинна складати приблизно 10 см. На один край тіста я розміщую столову ложку начинки. На другому роблю п’ять надрізів ножом.

Змочую обидві частини смужки водою. Складаю їх і щільно скріплюю краї.

Решта виробів готую таким же способом.

Потім дві бічні полоски накладаю на середні, а ті, в свою чергу, трохи зрушую до країв. Змащую пиріжки молоком. Посипаю насінням чорного кмину.

Розміщую вироби на металевий лист. Готую в духовці, розігрітій до температури 220 градусів, близько двадцяти хвилин. Витягаю і остуджують вироби. Подаю випічку до столу.

Цей простий рецепт прийде на допомогу господині, у якої не так багато часу і грошей на те, щоб приготувати святкове частування.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Добавить комментарий