Кип’яток і капуста в начинці: пиріжки виходять настільки соковиті, немов всередині м’ясо і бульйон

Випічка

Пиріжки при смаженні часто виходять занадто прісними, саме тісто може перекривати смак начинки, а вона в свою чергу залишається сухуватою. Рецепт по-справжньому соковитих пиріжків відрізняється від стандартних: тісто замішується на крутому кип’ятку, а капустяна начинка виходить настільки соковитою, що здається ніби всередині не овочі, а м’ясо і бульйон.

Наливаємо в глибоку миску 250 мілілітрів крутого кип’ятку і відразу висипаємо в нього 5 столових ложок борошна. Перемішуємо і залишаємо остигати на п’ять хвилин. Тепер додаємо в миску по чайній ложці цукру і солі, кладемо 25 грамів дріжджів і вводимо ще 570 грамів борошна.

Швидко замішуємо руками круте тісто, воно вийде щільним, але еластичним. Наливаємо прямо на тісто 2 столові ложки соняшникової олії і ще раз вимішуємо тісто, а потім залишаємо його на 40 хвилин — нехай підійде.

За цей час ми якраз встигнемо приготувати начинку. Обсмажуємо на сковороді дрібно нарізану цибулину, потім додаємо до неї 200 грамів натертої на тертці моркви і останньою кладемо 500 грамів нашаткованої капусти. Закриваємо кришкою і млоїмо все разом дві хвилини. Потім додаємо до овочів сіль, чорний перець, паприку, 2 столові ложки томатної пасти. Тушкуємо під кришкою ще 10 хвилин.

Тісто до цього моменту вже підійшло. Ділимо його на 12 рівних частин, а потім кожну розгортаємо в коржик, в неї загортаємо начинку.

Залишилося тільки швидко обсмажити пиріжки у великій кількості киплячої олії.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Добавить комментарий