Не знаю, як інші, а я роблю хліб з картоплі: простий рецепт

Випічка

Хліб в моїй родині поважають. Але все частіше стикаємося з тим, що в магазині можна купити не дуже смачний варіант улюбленої випічки. Тому в хід ідуть домашні рецепти. Так, цей досить простий. У його складі окрім звичних інгредієнтів є сир, картопля і зелень. Хліб виходить дуже пишним і повітряним.

Список необхідних інгредієнтів

По суті, мені подобається цей рецепт тим, що всі інгредієнти доступні. Їх можна купити в найближчому магазині, але швидше за все, все це є у вас на кухні і так.

Для того щоб приготувати смачний хліб, потрібно взяти такі інгредієнти:

  • 25 грам свіжих дріжджів. Можна замінити 7 грамами сухих.
  • 250 мл молока.
  • Яйце.
  • Сто грам соняшникової олії.
  • Три чверті чайної ложки солі.
  • Дві бульби сирої картоплі середнього розміру.
  • Пару столових ложок нарізаних дрібно листочків петрушки.
  • Дві часточки часнику.
  • Три склянки борошна.
  • 120 грам твердого сиру, я люблю яскраві сорти, такі як чеддер.

Також можна взяти яйце для змащування хліба, насіння льону, кмину або кунжуту для прикраси батончика.

Приготування тесту для хліба

Я частіше працюю з живими дріжджами. Їх потрібно розкришити. Молоко нагріваємо до теплого стану, але не до гарячого. Додаємо дріжджі, вводимо столову ложку борошна. Накриваємо заготовку чимось і залишаємо хвилин на двадцять, щоб дріжджі вступили в реакцію.

Далі ми з’єднуємо між собою опару, яйце, соняшникова олія і сіль. Якщо ви берете сухі дріжджі, то їх просто відразу змішуйте з цими інгредієнтами.

Часник і картоплю треба очистити, натерти на крупній тертці і додати в миску з яйцем і борошном. Додаємо зелень і муку. Все ретельно змішуємо, прямо руками, так буде зручніше.

Тісто потрібно вкрити і прибрати в тепле місце на півтори години, щоб воно істотно збільшилася в обсязі. Можна, наприклад, прогріти духовку до 50 градусів, вимкнути її і прибрати всередину ємність з тістом.

Випічка смачного хліба

Тепер потрібно взяти форму для випічки, змастити її маслом. Викладаємо в неї готове тісто. Руки потрібно змочити холодною водою і розрівняти вершину тесту.

Сир необхідно нарізати на шматочки. Вставляємо їх в тісто як перегородки через кожні п’ять сантиметрів. Накриваємо нашу заготовку і залишаємо ще мнуть на тридцять.

Після змащуємо тісто збитим яйцем і посипаємо зверху обраними насінням. Мені подобається кунжут, але можна взяти і суміш з насіння або ж не використовувати нічого.

Випікаємо пористий хліб при температурі в 190 градусів протягом 35 хвилин, до утворення скоринки. Перед вживанням краще його остудити.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Добавить комментарий