Зізнатися чесно, ніколи не любила піч. Але, знайшовши мамину книжку з рецептами, вирішила спекти кекс на воді. Колись, багато років тому, мама навчила мене випікати цей кексик. Склад продуктів елементарний, а випічка виходить смачною, ніжною і повітряної.
Печемо кекс разом
Отже, інгредієнти, необхідні для смачного кексу, найпростіші. Напевно навіть зараз вони знайдуться в кожному холодильнику.
Нам буде потрібно:
- вода кип’ячена, остудженому — 200 грам;
- яйця курячі сирі — 6 штук;
- трохи рослинного масла;
- розпушувач тесту — 1 пакетик;
- борошно пшеничне — 300 грам;
- цукор — 300 грам;
- ванільний цукор — за смаком;
- лимон — 1 штука;
- сіль за смаком.
А тепер приступаємо до приготування кексу. Для початку зіб’ємо жовтки з шести яєць. Поступово, до них додаємо воду, ванільний цукор, цедру, натерту на дрібній тертці, і сік половини лимона. Все ретельно збиваємо.
Потім просіваємо борошно в окрему миску або блюдо. Сюди ж додамо цукор, розпушувач і сіль, перемішуємо.
Отриману суху суміш дуже обережно додаємо до жовтків, не перестаючи збивати масу.
А тепер зіб’ємо білки з соком половинки лимона. Збиваємо до тих пір, поки вони не стануть повітряними. Після цього ложкою додаємо збиті білки в іншу (жовтки + борошно) масу, ретельно розмішуємо.
Форму змащуємо олією як слід, а духовку розігріваємо до 160 градусів. Випікаємо кекс приблизно одну годину.
Смачного!