Мама навчила мене готувати кекс на воді: смачніше я не їла — легкий, повітряний і довго залишається свіжим

Мама навчила мене готувати кекс на воді - рецепт приготування Випічка

Зізнатися чесно, ніколи не любила піч. Але, знайшовши мамину книжку з рецептами, вирішила спекти кекс на воді. Колись, багато років тому, мама навчила мене випікати цей кексик. Склад продуктів елементарний, а випічка виходить смачною, ніжною і повітряної.

Печемо кекс разом

Отже, інгредієнти, необхідні для смачного кексу, найпростіші. Напевно навіть зараз вони знайдуться в кожному холодильнику.

Нам буде потрібно:

  • вода кип’ячена, остудженому — 200 грам;
  • яйця курячі сирі — 6 штук;
  • трохи рослинного масла;
  • розпушувач тесту — 1 пакетик;
  • борошно пшеничне — 300 грам;
  • цукор — 300 грам;
  • ванільний цукор — за смаком;
  • лимон — 1 штука;
  • сіль за смаком.

А тепер приступаємо до приготування кексу. Для початку зіб’ємо жовтки з шести яєць. Поступово, до них додаємо воду, ванільний цукор, цедру, натерту на дрібній тертці, і сік половини лимона. Все ретельно збиваємо.

Потім просіваємо борошно в окрему миску або блюдо. Сюди ж додамо цукор, розпушувач і сіль, перемішуємо.

Отриману суху суміш дуже обережно додаємо до жовтків, не перестаючи збивати масу.

А тепер зіб’ємо білки з соком половинки лимона. Збиваємо до тих пір, поки вони не стануть повітряними. Після цього ложкою додаємо збиті білки в іншу (жовтки + борошно) масу, ретельно розмішуємо.

Форму змащуємо олією як слід, а духовку розігріваємо до 160 градусів. Випікаємо кекс приблизно одну годину.

Смачного!

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Добавить комментарий