М’які і пишні булочки з вершковим сиром: готуємо вдома

Випічка

Пропоную рецепт здобних дріжджових булочок, замішаних на вершковому сирі і вершковому маслі. Даю їм як слід настояться і випікаю в загальній формі як єдиний коровай. Вони виходять м’якими, пухнастими і дуже смачними. Чудова випічка для всієї родини. Дуже подобається відламувати руками апетитні порції від великої теплою булки.

Підготовка продуктів

Інгредієнти для булочок:

  • 310 грамів борошна;
  • 30 грамів цукру;
  • 3 грами солі;
  • 4 грами сухих дріжджів;
  • одне яйце;
  • 170 мл молока;
  • 20 грамів вершкове масло (без солі);
  • 50 грамів вершкового сиру.

Поетапне приготування булочок

У миску висипати борошно, додати цукор, сіль і сухі дріжджі — кожен інгредієнт в окреме поглиблення. Спочатку змішати кожним компонент з борошном, потім перемішати все разом віночком.

Пересипати сухі інгредієнти в хлібопічку з функцією замісу тіста. Додати яйце, вершковий сир і молоко кімнатної температури. Місити близько 10 хвилин.

Коли тісто стане однорідним і досить гладким, додати нарізане шматочками вершкове масло і місити ще близько 10 хвилин до повного перемішування.

Перекласти тісто в миску, змащену олією, накрити плівкою і залишити в теплому місці (27-28 градусів) приблизно на годину.

Викласти тісто на дошку, обмяти руками, щоб видалити вуглекислий газ, і розділити його на 8 однакових за розміром частин. Скачати з них кульки, потім накрити плівкою і дати постояти близько 15 хвилин при кімнатній температурі.

Піднялися булочки обминути, знову скачати кульками і помістити в круглу форму. Накрити плівкою і залишити на 40 хвилин при кімнатній температурі.

Після закінчення цього часу, зняти з них плівку. Посипати піднялися булочки цукровою пудрою і відправити в розігріту духовку. Випікати протягом 20 хвилин при 150 градусах за цельсієм до зарум’янювання.

Дістати з духовки, витягти з форми і перекласти на решітку. Трохи остудити. Відламувати булочки руками.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Добавить комментарий