Пропоную рецепт здобних дріжджових булочок, замішаних на вершковому сирі і вершковому маслі. Даю їм як слід настояться і випікаю в загальній формі як єдиний коровай. Вони виходять м’якими, пухнастими і дуже смачними. Чудова випічка для всієї родини. Дуже подобається відламувати руками апетитні порції від великої теплою булки.
Підготовка продуктів
Інгредієнти для булочок:
- 310 грамів борошна;
- 30 грамів цукру;
- 3 грами солі;
- 4 грами сухих дріжджів;
- одне яйце;
- 170 мл молока;
- 20 грамів вершкове масло (без солі);
- 50 грамів вершкового сиру.
Поетапне приготування булочок
У миску висипати борошно, додати цукор, сіль і сухі дріжджі — кожен інгредієнт в окреме поглиблення. Спочатку змішати кожним компонент з борошном, потім перемішати все разом віночком.
Пересипати сухі інгредієнти в хлібопічку з функцією замісу тіста. Додати яйце, вершковий сир і молоко кімнатної температури. Місити близько 10 хвилин.
Коли тісто стане однорідним і досить гладким, додати нарізане шматочками вершкове масло і місити ще близько 10 хвилин до повного перемішування.
Перекласти тісто в миску, змащену олією, накрити плівкою і залишити в теплому місці (27-28 градусів) приблизно на годину.
Викласти тісто на дошку, обмяти руками, щоб видалити вуглекислий газ, і розділити його на 8 однакових за розміром частин. Скачати з них кульки, потім накрити плівкою і дати постояти близько 15 хвилин при кімнатній температурі.
Піднялися булочки обминути, знову скачати кульками і помістити в круглу форму. Накрити плівкою і залишити на 40 хвилин при кімнатній температурі.
Після закінчення цього часу, зняти з них плівку. Посипати піднялися булочки цукровою пудрою і відправити в розігріту духовку. Випікати протягом 20 хвилин при 150 градусах за цельсієм до зарум’янювання.
Дістати з духовки, витягти з форми і перекласти на решітку. Трохи остудити. Відламувати булочки руками.