Кожному з дитинства знайомий аромат домашніх пиріжків з яблуками. Смачний рецепт

Випічка

Кожному з дитинства знайомий аромат домашніх пиріг з яблуками. Їх готували наші бабусі досить часто, а ми, чомусь перестали це робити. І сьогодні ми вирішили нагадати вам давно забутий, багатьма, рецепт приготування дріжджових пиріжків. Вони виходять просто чарівно смачними і точно припадуть вам до смаку.

Необхідні продукти

Для тіста

  • 200 мілілітрів молока
  • 1 чайна ложка меду
  • 8 грам сухих дріжджів
  • пів чайної ложки солі
  • 3 столові ложки цукру
  • 2 курячих яйця
  • 80 грам вершкового масла
  • 500 грам пшеничного борошна

Для начинки

  • 700 грам яблук
  • 50 грам цукру
  • 30 грам вершкового масла
  • для змазування
  • 1 жовток
  • пів столової ложки води

Починаємо приготування

У чашку вливаємо тепле молоко, додаємо дріжджі і перемішуємо. Додаємо мед і знову перемішуємо. У такому вигляді залишаємо на 10 хвилин. Потім всипаємо сіль і цукор, вбиваємо курячі яйця і вливаємо розтоплене, але не гаряче, вершкове масло. Все перемішуємо вінчиком до однорідності.

У рідку масу частинами додаємо просіяне борошно і перемішуємо тісто. Коли замішувати його вже в мисці неможливо, перекладаємо на робочу поверхню і замішуємо краї. Збиваємо до м’якого стану.

Змащуємо чашку вершковим маслом і кладемо тісто, накриваємо кришкою і залишаємо в теплому місці на 1 годину.

Яблука промиваємо та нарізаємо середніми шматочками.

У сковороду кладемо вершкове масло, розтоплюємо і всипаємо цукор. Все перемішуємо і доводимо до легкого плавлення цукру. Потім всипаємо яблука і перемішуємо. Смажимо яблука до тих пір, поки не випарується лишня волога і яблука не стануть злегка м’якими. Перекладаємо їх на блюдо і охолоджуємо до теплого стану.

Дістаємо з миски тісто і трохи обминаємо, а потім ділимо на необхідну кількість. Скачуємо кожен шматочок в кулю.

Беремо одну кульку і розгортаємо в пласт. У центр кладемо начинку і защипуємо краї.

Перекладаємо їх швом вниз на деко, застелене пергаментним папером і накриваємо плівкою. У такому вигляді залишаємо на 10 хвилин.

Розігріваємо духовку до 200 градусів.

У жовток додаємо воду і перемішуємо. Готовою сумішшю змащуємо зверху пиріжки і відправляємо їх в духовку. Випікаємо протягом 20-25 хвилин, а потім охолоджуємо і подаємо до столу.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Добавить комментарий