Коли хочеться біляшів, але не хочеться возитися з дріжджовим тестом, готую їх так: швидко і не менш смачно

Випічка

Біляші на дріжджовому тісті – це дуже смачно. Але в тому випадку, якщо вам не доводиться стояти кілька годин на кухні і чаклувати над дріжджовим тістом. У моїй родині дуже люблять цю страву, але мені настільки набридло витрачати час на підготовку, що я довгий час шукала рецепт, який менш важкий в готуванні: пишні оладки з м’ясною начинкою, це саме те, що потрібно.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • кефір, близько 500 мл;
  • яйце, 1 шт;
  • сіль і сода по 1 \ 2 ч.л;
  • розпушувач, 1 пакетик;
  • борошно, 200 г

Для приготування начинки необхідно :

  • фарш будь-який, 200 г;
  • цибуля, 1 шт;
  • сіль, перець, спеції.

Процес приготування

Кефір повинен бути кімнатної температури.

Всипаємо в кефір соду і сіль, перемішуємо і залишаємо масу на 5 хвилин до появи піни.

Яйце збиваємо виделкою і вливаємо в кефір.

Борошно просіваємо і 100 г змішуємо з розпушувачем, всипаємо в кефір і перемішуємо.

Решту борошна всипаємо частинами, вимішуємо. Тісто має вийти густим, але не забитим борошном, тому додавайте рівно стільки, скільки потрібно для нормальної і густої консистенції.

Фарш беріть будь по своєму смаку, змішуємо з подрібненим будь-яким способом цибулею, сіллю, перцем і спеціями. Якщо любите, додавайте часник і зелень, добре вимішуємо.

Відриваємо від фаршу шматочки (вийде близько 20 шт) і робимо коржики.

Розігріваємо олію на сковороді. Виливаємо по столовій ложці тіста, зверху викладаємо корж з фаршу, зверху наливаємо ще ложку тіста.

Коли хочеться біляшів, але не хочеться возитися з дріжджовим тестом, готую їх так: швидко і не менш смачно

Коли низ добре підрум’яниться, перевертаємо оладки і обсмажуємо другу сторону.

Якщо ви все зробили правильно, то у вас вийдуть не оладки, а дуже пишні і смачні біляші.

До речі, таким чином можна спекти калачів з самої різною начинкою на ваш смак.

Подаю такі біляші, полив вершковим маслом, зі сметаною або просто так.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Добавить комментарий