Тістечко завжди було і залишається одним з найулюбленіших ласощів, як дітей, так і дорослих. Ця проста випічка абсолютно не трудомістка, з нею впорається будь-хто, навіть початківець кулінар.
Для приготування тіста вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- яйця, 3 шт;
- борошно, 1 стакан;
- білки, 2 шт;
- цукор, 2 ст.л;
- вода, 250 мл;
- вершкове масло або маргарин для випічки, 100 г;
- сіль, ¼ ч.л.
Для солодкої білої глазурі потрібні такі інгредієнти:
- молоко, 5 ст.л;
- цукрова пудра, 1 стакан;
- рідкий мед, 1 ст.л.
У каструлі змішуємо воду, цукор, масло і сіль, доводимо суміш до кипіння, зменшуємо вогонь, насипаємо борошно і інтенсивно змішуємо, щоб тісто вийшло без грудок. Варимо тісто не більше 1 хвилини, знімаємо з вогню.
Охолоджуємо до теплого стану, щоб яйця, які ми додамо, не зварилися. Після введення яєць, добре вимішують масу і потім додайте ще білки. Готове тісто перекладаємо в кулінарний мішок і видавлюємо кільця на пергамент, нарізаний квадратами 7 на 7. Коли ви видавите все тісто, беріть по квадратику і опускайте в добре розігріту олію, папір за один край відразу забирайте з олії.
Колечка обсмажуємо до золотистого кольору з двох сторін.
Готові тістечка кладемо на папір або щільні серветки, щоб вони охололи і з них пішли надлишки олії. Колечка вмокаємо в білу глазур і подаємо до чаю або кави.