Коли вечорами вдома нічого робити, я кличу дітей на кухню. Вони вже добре знають це і кричать: «Ура, ми будемо пекти» Серпантинка «!» Ця проста і недорога випічка стала нашим сімейним символом, об’єднуючим всіх членів сім’ї. Всього 20-30 хвилин — і вся родина може збиратися за стіл.
Форма має значення
Це не просто печиво. «Серпантинка» за формою нагадує саме завитки з кольорового паперу. Але зроблені вони з швидкого тесту, до якого входить тільки борошно, яйця і молоко. Вам залишається тільки нарізати тонкі смужки, а потім намотати їх на форми для випічки листкових трубочок. Якщо немає таких під рукою, поверніть конуси з фольги. Ці карнавальні солодощі зроблять будь-який день трохи веселіше. Через кілька секунд ви вже подайте першу порцію на стіл. Хрусткі, легкі і смачні, їх потрібно тільки посипати цукровою пудрою.
Спільна творчість
Це дуже простий рецепт, причому готувати його ви можете разом з дітьми. Це не займе у вас багато часу, повірите. Тісто буде готове всього за кілька хвилин. Для ідеального результату я пропоную використовувати макаронну машину, яка тонко розгортає лист і нарізає смужки за секунди. Якщо у вас її немає, ви можете діяти вручну і нарізати ножом тонкі смужки.
А далі у вас є вибір — смажити печиво в олії або запікати в духовці. У другому випадку вони будуть більш підсмаженими і менш розсипчастими, але все одно дуже хорошими. Відразу скажу, що вони зникають з тарілки всього через кілька хвилин. Приготуйте їх заздалегідь перед вечіркою і здивуєте гостей. Я впевнена, що вони будуть мати досить відчутний успіх.
Рецепт печива «Серпантин»
З цієї кількості виходить близько 150 штук. Нехай вас не лякають цифри: легкі і повітряні, ці печива відлітають зі швидкістю блискавки.
Необхідно підготувати такі інгредієнти:
- 300 грам борошна.
- 40 г цукру (60 г для випічки в духовці).
- 2 яйця.
- 50 г топленого масла (для духовки).
- 60 г молока.
- 2 столові ложки лікеру Strega (також можна ром, Gran Mariner, Grappa або лікер на ваш вибір).
- Терта цедра 1 великого необробленого лимона.
- 1 щіпка солі.
- 1 літр соняшникової олії для смаження.
- Ванільна цукрова пудра для посипання.
Як зробити солодкі «Серпантинка»
Перш за все підготуйте тісто і тонко розкачати його. Якщо у вас є машина для приготування макаронів, вставте щойно приготоване тісто в спеціальний приймач і натисніть кнопку або крутите ручку. В іншому випадку наріжте смужки гострим ножем. Ширина — приблизно 1 см.
Нарешті намотайте кожну смужку на металеві конуси. Спробуйте стиснути кінці, щоб смужка не розкручувалася під час приготування. Обсмажте смужки у великій кількості киплячої олії протягом 40-50 секунд по 2-3 штуки за раз. Вийміть конуси виделкою, зніміть печиво і занурте основу в холодну воду, щоб вона швидше охолола.
Проробіть цю операцію для всіх підготовлених «серпантінок». Нарешті, можна посипати готові печива цукровою пудрою.
Якщо ви хочете їх спекти в духовці, помістіть намотані на металеві конуси смужки тесту на сковороду, попередньо вистеленную пергаментним папером. Запікайте в гарячій духовці близько 10 хвилин при 180 °, поки вони не стануть золотистими. Якщо ввечері нічим зайнятися, цей рецепт — просто ідеальний варіант.