Якщо до чаювання нічого немає, я кличу дітей готувати «Серпантина». Швидко і смачно

Випічка

Коли вечорами вдома нічого робити, я кличу дітей на кухню. Вони вже добре знають це і кричать: «Ура, ми будемо пекти» Серпантинка «!» Ця проста і недорога випічка стала нашим сімейним символом, об’єднуючим всіх членів сім’ї. Всього 20-30 хвилин — і вся родина може збиратися за стіл.

Форма має значення

Це не просто печиво. «Серпантинка» за формою нагадує саме завитки з кольорового паперу. Але зроблені вони з швидкого тесту, до якого входить тільки борошно, яйця і молоко. Вам залишається тільки нарізати тонкі смужки, а потім намотати їх на форми для випічки листкових трубочок. Якщо немає таких під рукою, поверніть конуси з фольги. Ці карнавальні солодощі зроблять будь-який день трохи веселіше. Через кілька секунд ви вже подайте першу порцію на стіл. Хрусткі, легкі і смачні, їх потрібно тільки посипати цукровою пудрою.

Спільна творчість

Це дуже простий рецепт, причому готувати його ви можете разом з дітьми. Це не займе у вас багато часу, повірите. Тісто буде готове всього за кілька хвилин. Для ідеального результату я пропоную використовувати макаронну машину, яка тонко розгортає лист і нарізає смужки за секунди. Якщо у вас її немає, ви можете діяти вручну і нарізати ножом тонкі смужки.

А далі у вас є вибір — смажити печиво в олії або запікати в духовці. У другому випадку вони будуть більш підсмаженими і менш розсипчастими, але все одно дуже хорошими. Відразу скажу, що вони зникають з тарілки всього через кілька хвилин. Приготуйте їх заздалегідь перед вечіркою і здивуєте гостей. Я впевнена, що вони будуть мати досить відчутний успіх.

Рецепт печива «Серпантин»

З цієї кількості виходить близько 150 штук. Нехай вас не лякають цифри: легкі і повітряні, ці печива відлітають зі швидкістю блискавки.

Необхідно підготувати такі інгредієнти:

  • 300 грам борошна.
  • 40 г цукру (60 г для випічки в духовці).
  • 2 яйця.
  • 50 г топленого масла (для духовки).
  • 60 г молока.
  • 2 столові ложки лікеру Strega (також можна ром, Gran Mariner, Grappa або лікер на ваш вибір).
  • Терта цедра 1 великого необробленого лимона.
  • 1 щіпка солі.
  • 1 літр соняшникової олії для смаження.
  • Ванільна цукрова пудра для посипання.

Як зробити солодкі «Серпантинка»

Перш за все підготуйте тісто і тонко розкачати його. Якщо у вас є машина для приготування макаронів, вставте щойно приготоване тісто в спеціальний приймач і натисніть кнопку або крутите ручку. В іншому випадку наріжте смужки гострим ножем. Ширина — приблизно 1 см.

Нарешті намотайте кожну смужку на металеві конуси. Спробуйте стиснути кінці, щоб смужка не розкручувалася під час приготування. Обсмажте смужки у великій кількості киплячої олії протягом 40-50 секунд по 2-3 штуки за раз. Вийміть конуси виделкою, зніміть печиво і занурте основу в холодну воду, щоб вона швидше охолола.

Проробіть цю операцію для всіх підготовлених «серпантінок». Нарешті, можна посипати готові печива цукровою пудрою.

Якщо ви хочете їх спекти в духовці, помістіть намотані на металеві конуси смужки тесту на сковороду, попередньо вистеленную пергаментним папером. Запікайте в гарячій духовці близько 10 хвилин при 180 °, поки вони не стануть золотистими. Якщо ввечері нічим зайнятися, цей рецепт — просто ідеальний варіант.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Добавить комментарий