Хрусткий хліб в рукаві: виходить навіть у тих, хто готує в перший раз

Випічка

Домашній хліб за звичайним рецептом часто не виходить і у досвідчених господинь. Тісто може не піднятися, або скоринка не вийде хрусткою. Зате в рукаві хліб виходить навіть у тих, хто готує його в перший раз: пишний, ароматний і з хрусткою скоринкою.

Інгредієнти для хліба прості. На великий батон піде 700 грамів борошна, 400 мілілітрів теплої води, 25 грамів пресованих дріжджів, чайна ложка цукру, півтори чайних ложки солі, 5 столових ложок соняшникової олії.

Викладаємо в глибоку миску дріжджі і розчиняємо їх теплою водою, потім додаємо соняшникову олію і інші інгредієнти. Борошно можна додати все відразу і відразу ж починати замішувати тісто. Зверніть увагу на його консистенцію: тісто липне до рук, але більше борошна додавати не потрібно. Накриваємо тісто рушником і залишаємо підніматися. Це займе 45-50 хвилин.

Потім викладаємо тісто на робочу поверхню і формуємо його в батон просто руками. Ножем робимо невеликі надрізи на верхній частині заготовки.

Тепер застеляємо пергаментним папером деко. Заготівлю перекладаємо в рукав для запікання, його краї зав’язуємо. Ми залишаємо постояти ще на 25 хвилин і тільки потім ставимо деко в розігріту до 200 градусів духовку. Включаємо і верх, і низ, хліб буде при цих умовах готуватися 45 хвилин.

В рукаві хліб вийшов ідеальним. Скоринка хрумтить, а всередині він дуже м’який.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Добавить комментарий