Хачапурі завжди виходять соковитими і тануть у роті

Випічка

Якщо хачапурі робити зі звичайного тіста, то вони вийдуть далеко не такими, як у східних кухарів: тісто буде сухуватим і прісним. Секрет соковитого тіста криється в тому, що на етапі замісу в нього додається ложка-друга соняшникової олії. Ми зробимо саме так, а додатково використовуємо кефір: з ним тісто дійде швидше і буде буквально танути в роті.

Кефір для тіста потрібен не дієтичний, жирність має бути понад 3,2 відсотків. У 230 мл кефіру додаємо: 1/3 чайної ложки соди, по половині ложки солі і цукру, і одне яйце. Перемішуємо і починаємо додавати борошно: його візьмемо 400 грамів. На закінчення додамо 20 мл соняшникової олії.

З’єднуємо інгредієнти для тіста, а потім замішуємо його вже на дошці, присипавши заздалегідь борошном.

У підсумку тісто повинно вийти злегка олійним і пружним. Розділяємо його на 4 частини (це будуть наші хачапурі) і залишаємо під плівкою відпочити, поки займаємося начинкою.

Начинка робиться з сулугуні, але можна взяти і будь-який інший твердий сир. 300 грамів сиру натираємо на грубій тертці, розбиваємо в нього 1 яйце і присипаємо спеціями за смаком. Перемішуємо і розділяємо на 4 частини.

З тіста формуємо невеликі коржі, в центр яких кладемо сирну заготовку. Спочатку закриваємо начинку за подобою конвертика, а потім вручну розминаємо і збільшуємо в розмірі до стану середнього коржа. Для зручності роботи присипаємо борошном.

Смажимо хачапурі на сухій сковороді під кришкою, по черзі з кожного боку. Перевертаємо приблизно кожну хвилину.

Через 4 хвилини хачапурі готовий. Змащуємо топленим маслом і можна подавати до столу.

Хачапурі на олійному тісті виходять настільки соковитими, що до них не потрібно навіть соусу. Але з соусом буде ще смачніше: просто змішайте сметану з зеленню і невеликою кількістю часникового соку.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Добавить комментарий