Готую коржі за турецьким рецептом. Тісто роблю на воді, а для начинки використовую бринзу і шпинат

Випічка

Я дуже люблю турецьку кухню і часто роблю коржі. Для тіста використовую всього лише борошно і воду, а в якості начинки виступає бринза і шпинат. Виходить дуже смачно і ситною, а головне, що приготування не забирає надто багато часу. І далі я детально розповім про це приголомшливому рецепті.

Як приготувати коржі по-турецьки?

Насамперед вам потрібно підготувати продукти. Для приготування восьми коржів вам потрібно наступне:

Для тіста:

  • борошна вищого сорту йде приблизно 300 г;
  • вода — 180 мл;
  • соняшникової олії використовую близько 40 мл;
  • сіль — 1 щіпка.

Для начинки:

  • бринза — 300 г;
  • 1 невеликий пучок шпинату;
  • ріпчаста цибуля — 1 головка;
  • соняшникова олія — для смаження.

Приготування:

Борошно просійте, додайте сіль і олію, влийте воду і замісити тісто, потім його потрібно накрити харчовою плівкою і дати трохи відпочити.

Тим часом приготуйте начинку. Обсмажте до розм’якшення дрібно нашатковану цибулю, додайте промитий шпинат і продовжуйте готувати ще кілька хвилин. Як тільки вся волога випаруватися, можна знімати з вогню.

Додайте до цибулі і шпинату бринзу, і добре перемішайте. Тісто розділіть на 8 однакових частин, сформуйте з них кульки і розкачайте в тонкий корж. Її товщина близько 1 мм. На одній половині рівномірно розподіліть начинку, накрите її другий і запечатайте краю.

Обсмажте коржі до золотистого кольору з обох сторін на середньому вогні. Ось коржі і готові. Вони однаково смачні як гарячими, так і холодними.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Добавить комментарий