Домашня лазання: як зробити, щоб вона була більш соковитою і дуже смачною (соус роблю з ковбасою і фаршем)

Домашня лазання - рецепт приготування Випічка

Італійська кухня набирає все більше популярності, оскільки її страви мають оригінальний і вишуканий смак. Цей рецепт лазаньї на перший погляд може здатися вам складним. Але під час приготування ви зрозумієте, що вона готується досить легко. В цілому процес займе у вас максимум три з половиною години. При цьому результат перевершить всі ваші очікування.

Складові

Для приготування лазаньї вам знадобляться наступні продукти:

  • 500 грамів ковбаси;
  • 400 грамів яловичого фаршу;
  • 500 грамів сиру Рікотта;
  • 400 грамів нарізаної скибочками сиру моцарела;
  • три чверті склянки тертого сиру пармезан;
  • половина склянки лука (його необхідно подрібнити);
  • два подрібнених зубчики часнику;
  • одна банка консервованих помідорів (750 гр, томати також необхідно подрібнити);
  • 170 грамів томатної пасти;
  • 20 грамів томатного соусу;
  • половина склянки води;
  • дві столові ложки цукру;
  • півтори чайні ложки базиліка;
  • половина чайної ложки насіння кропу;
  • чайна ложка італійської приправи;
  • чотири столові ложки подрібненої свіжої петрушки (листя);
  • 12 пластин локшини для лазаньї.

Також під рукою повинні бути кілька пучок солі і перцю.

Приготування начинки

Для того, щоб зробити смачний прошарок для лазаньї, вам необхідно подрібнити ковбасу (можна її провернути на м’ясорубці), додати до неї яловичий фарш, цибулю і часник.

Все це помістіть на сковорідку і смажте на середньому вогні до повної готовності. Потім додайте томатну пасту, соус, воду і подрібнені помідори.

Помістіть туди ж всі приправи (базилік, кріп, частина порції петрушки, італійську приправу, сіль, цукор, перець) і все це тушкуйте на невеликому вогні протягом півтори години. Для кращого гасіння накрийте сковороду кришкою.

Локшина

Наберіть в каструлю воду і поставте її на вогонь. Коли вода закипить, додайте трохи солі, а потім помістіть туди усі шари локшини для лазаньї. Варіть до десяти хвилин, потім дістаньте локшину і промийте її холодною водою. В окремій мисці змішайте Рікотта з залишилася петрушкою і яйцем.

Збірка

Приготуйте форму для лазаньї. Починайте збірку з м’ясного шару в півтори склянки фаршу з ковбасою.

Поверх нього покладіть шість пластин локшини, половину суміші сиру Рікотта і третина скибочок моцарели. Потім покладіть ще один шар м’яса (півтори склянки) і посипте його чвертю склянки сиру пармезан.

Повторіть всі шари (верхнім шаром повинні бути сири). Напівфабрикат лазаньї слід накрити фольгою так, щоб вона не стосувалася сиру, оскільки можливо прилипання. Якщо у вас є спеціальний кулінарний спрей, можете скористатися ним.

Випікання

Розігрійте духовку до 190 градусів і помістіть туди лазанью на 25 хвилин. Потім зніміть фольгу і запікайте ще стільки ж.

Трохи остудіть (вийміть з духовки і почекайте ще п’ятнадцять хвилин) і подавайте на стіл. Напевно вам і вашим близьким дуже сподобається такий чудовий італійський рецепт. Приємного вам апетиту!

Замість висновку

Лазанья є стравою повноцінного калорійного харчування. Одна порція містить 450 Ккал, з них 21,3 грама жиру і 82 мг холестерину.

Пам’ятайте про це і регулюйте свій раціон в залежності від уподобань і режиму харчування (надмірне споживання лазаньї може бути причиною збільшення у вазі).

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Добавить комментарий