Куряче-часникові листкові пампушки — улюблена страва моїх дітей. Вони називають таку випічку «профітрольчікамі». Пампушки виходять ніжними, соковитими і ароматними. А готуються вони дуже просто. До речі, мої діти із задоволенням беруть участь в цьому процесі. Пампушки можна подавати в якості повсякденного страви або використовувати як закуску для святкового столу.
Склад і спосіб приготування випічки
Для пампушок будуть потрібні наступні компоненти:
- 1. Кулінарний спрей (для покриття дека).
- 2. Близько 300 г відвареного курячого філе.
- 3. Половина маленької ложки часникового порошку.
- 4. Близько 250 г готового листкового тіста в розморожених вигляді.
- 5. Приблизно 100 г м’якого вершкового сиру.
Духовку розігрівають до 190 градусів. Металевий лист застеляють шаром фольги. Збризкують кулінарним спреєм.
Куряче філе з’єднують з м’яким сиром. Додають часниковий порошок.
Розморожене тісто ділять на трикутники, кожен з яких розрізають навпіл. Має вийти 16 виробів. Їм слід надати трикутну форму. У центральну частину кожного фрагмента поміщають маленьку ложку суміші курки, сиру і часнику.
Згортають куточки виробів, щоб вийшли «конвертики». Викладають пампушки на поверхню металевого листа. Готують вироби в духовці приблизно 12-14 хвилин. Пампушки повинні покритися золотистою скоринкою і збільшитися в обсязі.
Після цього страву витягують з духовки і охолоджують.