Бюджетний варіант запіканки, який завжди виручає мене

Випічка

Не всі сім’ї, на жаль, заможні. Тому періодично доводиться скорочувати свої витрати. Навіть на їжу. Проте кожній господині хочеться порадувати свою сім’ю чимось смачненьким, намагаючись втиснутися в скромний бюджет. Наприклад, ця вегетаріанська запіканка, рецепт якої я вам розповім трохи нижче. Гроші, які витрачаю на придбання продуктів для неї, не такі вже великі. Тому, думаю, багато хто зможе дозволити собі її приготувати.

Пара слів про запіканку

Це смачна італійська запіканка, в якій багато овочів, трохи спецій і вершкової розтопленої моцарели.

Завдяки тортелліні цей рецепт трохи відрізняється від звичайного страви для запікання. А все тому, що макаронні вироби з начинкою «дарують» додатковий аромат.

Якщо запікати страву в духовці, моцарелла розтане. Навіть з використанням цього сиру (а його там небагато) виходить досить бюджетне блюдо. Якщо говорити про гроші, то вийде близько 20-25 рівнів на людину. А, можливо, вийде ще здешевити страву.

Збираємо потрібні продукти

Приготування займе приблизно 40 хвилин. На дві порції нам будуть потрібні:

  • 200 г моркви;
  • 150 г замороженого горошку;
  • 1 цибулина;
  • 2 зубчики часнику;
  • 400 г помідорів, нарізаних кубиками;
  • 250 г тортелліні або тортеллоні;
  • 1 мірна ложка моцарели.

Стане в нагоді також порошок чилі, перець, сіль, оливкова олія, 100 мл води.

За бажанням можна додати 5 г свіжого базиліка.

Як потрібно готувати?

Для початку потрібно розігріти духовку до 200 градусів. Довести воду до кипіння і приготувати тортелліні, слідуючи інструкціям на упаковці. Потім їх промити холодною водою.

Цибулю подрібнити, як і часник, морква очистити і нарізати невеликими кубиками.

На сковороді розігріти олію і обсмажити в ньому лук і часник близько 2 хвилин. Потім додати моркву. Обсмажувати 5 хвилин, потім додати кубики помідорів і 100 мл води. Приправити все сіллю, перцем і дрібкою порошку чилі.

Залишити на плиті (виключеною) сковороду на 10 хвилин, потім додати горох і остиглі тортелліні. Перемішати всі добре. Моцареллу нарізати на шматочки, подрібнити базилік.

Цибулю подрібнити, як і часник, моркву очистити і нарізати невеликими кубиками.

На сковороді розігріти олію і обсмажити в ній цибулю і часник близько 2 хвилин. Потім додати моркву. Обсмажувати 5 хвилин, потім додати кубики помідорів і 100 мл води. Приправити все сіллю, перцем і дрібкою порошку чилі.

Залишити на плиті (виключеній) сковородці на 10 хвилин, потім додати горох і остиглі тортелліні. Перемішати все добре. Моцареллу нарізати на шматочки, подрібнити базилік.

У пасту додати половинку подрібненого базиліка. Перемішати пасту з соусом в формі, обраної для запікання. Зверху посипати моцарелою і запікати в духовці приблизно 10 хвилин. Ну, або до того моменту, поки моцарелла не розтане.

Подавати запіканку з рештою базиліком. Досить просто посипати ароматною травою порції.

Ну все, пора запрошувати до столу свою сім’ю.

Думаю, рідним сподобається ця страва, і вони із задоволенням спробують її, подякувавши вам трішки пізніше, коли тарілки будуть порожніми.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Добавить комментарий