Цікава закуска до святкового новорічного столу

Закуски на святковий стіл

Ця закуска стане прекрасною заміною звичайних бутербродів. Швидко і просто готується, а виходить такою смачною – просто пальчики оближеш.

Закуска красиво виглядає і гості будуть від неї в захваті. В якості основи для закуски ми будемо використовувати заварне тісто. А ось начинка буде досить простою – з сиру, часнику і зелені. Саме це просте поєднання продуктів, але в цікавому оформленні приверне увагу ваших гостей.

необхідні продукти

Для тіста

  • 250 мілілітрів води
  • 100 грам вершкового масла
  • пів чайної ложки солі
  • 4 курячих яйця
  • 180 грам пшеничного борошна

Для начинки

  • сир
  • зелень
  • часник
  • майонез

Починаємо приготування

У невелику каструлю вливаємо воду, додаємо сіль і вершкове масло. Суміш ставимо на плиту і, періодично перемішуючи, ставимо на плиту і доводимо до кипіння.

Потім масу знімаємо з вогню, відразу ж додаємо борошно і швидко замішуємо м’яке заварне тісто. Накриваємо його рушником і залишаємо в такому вигляді на 1 годину.

Розігріваємо духовку до 200 градусів.

У готове тісто вводимо по одному яйцю, ретельно перемішуючи за допомогою міксера. Важливо! Поки не розмішається яйце, друге не додаємо.

Беремо кондитерський мішок і кладемо в нього тісто.

Деко застилаємо пергаментним папером і відціджуємо на нього невеликі смужки.

Відправляємо заготовку в духовку і випікаємо 10-15 хвилин. Через відведений час градуси в духовці знижуємо до 180 і випікаємо еклери до золотистого кольору.

Готові еклери протикаємо виделкою і залишаємо до повного охолодження.

Сир натираємо на дрібній тертці, додаємо до нього часник (пропущений через прес), подрібнену зелень і майонез. Все добре перемішуємо.

Потім беремо один еклер, розрізаємо на 2 частини і наповнюємо начинкою. Точно також чинимо з усіма еклерами.

Готову закуску подаємо до столу.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Добавить комментарий