Знайшла рецепт найсмачніших фаршированих перців. Тепер готую тільки так

Другі страви з м'яса

Подібні фаршировані перці можна приготувати всього лише за три чверті години. Завдяки цьому стравою можна нагодувати всю сім’ю, навіть якщо господиня серед тижня приходить з роботи пізно. У тандемі з таким перчиком прекрасно буде виглядати салат зі свіжих овочів і часниковий батон. У цьому варіанті є своя родзинка — два види сиру.

Які продукти знадобляться?

  • 5 невеликих перців або 4 великих;
  • 0,450 кг фаршу з яловичини;
  • 1/2 склянки рису (відвареного);
  • 1/2 склянки лука (подрібненого);
  • 2 зубчики часнику (подрібненого);
  • 1 помідор (нарізати кубиками);
  • 1/4 склянки сиру пармезан;
  • 1 столова ложка томатної пасти;
  • 1 банка томатного соусу;
  • 1 велике яйце (збити);
  • 2 столових ложки сухарів для панірування;
  • 1/2 ч. л. кошерної солі;
  • 1 ч. л. сушеного базиліка;
  • 1/2 ч. л. сушеного орегано;
  • 1 ч. л. вустершірского соусу;
  • 2 столових ложки петрушки (подрібнити);
  • 170 г сиру моцарелла (натерти).

В якості додаткового гарніру підійде подрібнена петрушка або базилік.

Підготовка перцю і начинки

З вимитого перчика зрізати верхню частину. Вичистити насіння і зрізати білі прожилки. Верхню частину перцю (без хвостика) дрібно нарубати.

У глибокій мисці перемішати фарш з рисом, подрібненою частиною перців, цибулею, рубаним часником, помідорами, пармезаном, томатною пастою, 1/3 склянки томатного соусу, збитим яйцем, панірувальними сухарями, сіллю, базиліком, орегано, вустерширського соусом і 2 столовими ложками подрібненої петрушки.

Змішувати продукти потрібно до тих пір, поки не вийде однорідна маса. Потім заповнити нею підготовлені перці.

Налити воду в скороварку і підвісити туди підставку (з ручками). Укласти фарширований перець на підставку і полити томатним соусом. Можна починати готувати.

Як приготувати в скороварці?

Закрити кришку і закрити клапан випускання пари. На приготування — вісім хвилинок. Почекати 5 хвилин, а потім відкрити скороварку.

На кожен перчик насипати щедро натертий сирок моцарелла і знову закрити кришкою хвилини на дві або трохи більше, щоб сир встиг розплавитися.

Тепер потрібно вийняти перці і від’єднати підставку (з ручками). Загасити рідину приблизно хвилин п’ять, щоб вона трішечки зменшилися в обсязі. Спробуйте на смак і додайте приправи, якщо потрібно.

При подачі перці полити розведеним соусом і прикрасити тоненько нарізаними листочками базиліку або нарубленной подрібніше петрушкою.

Як полегшеного варіанту можна приготувати перці, використовуючи фарш з птиці. Також допустимо додати в нього кольорову капусту і трохи сухариків для панірування.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Добавить комментарий