Голубці, які виходять в рази смачніші за звичайні. Готую постійно

Другі страви з м'яса

Ми всі з дитинства любимо голубці. Але нижченаведений рецепт особливий, такі голубці готуються не так, як ми звикли. Їх потрібно запікати в духовці. Також в рецепті використовуються овочі та сир. В результаті страва виходить дуже смачною і соковитою. Неможливо встояти перед такими смачними голубцями.

Для початку запасаємося продуктами. Що нам знадобиться?

Необхідний фарш (150 г). М’ясо може бути будь-яке – свинина, яловичина, курка, що ви любите;

  • звичайно, які ж голубці без капусти. Купуємо один середній качан;
  • 500 г рису;
  • одна невелика цибулина;
  • морква, не надто велика;
  • соняшникова олія:
  • сіль, перець, інші спеції за смаком

Зверху на страві у нас буде «шапка». Що для неї потрібно:

  • два помідори;
  • 3-5 зубчиків часнику;
  • 100 г твердого сиру;
  • зелень (непогано додати кріп і петрушку);
  • сіль, перець (тут кількість залежить від вашого смаку).

Тепер приступимо безпосередньо до приготування.

Спочатку необхідно приготувати капусту, відокремивши листя. Можна скористатися таким способом: помістити капусту в мікрохвильовку, поставити потужність 900 Вт і включити прилад на 10 хвилин. Дістати качан і відразу опустити в холодну воду. Листя відокремиться легко і не рветься.

Рис потрібно зварити до напівготовності, цибулину нашаткувати, а моркву натерти. Потім обсмажити всі овочі на олії. Почекати, поки рис з засмажкою стануть холодними, посолити і поперчити. Все перемішати.

Потім отримана начинка загортається в капустяне листя. Все це вкладається на змащене олією деко.

Далі необхідно налити трохи води, закрити деко фольгою і помістити в розігріту до 200 градусів духовку.

Поки голубці готуються, потрібно нарізати помідори, порубати зелень і видавити часник. Усе з’єднати, додати сметану, посолити, поперчити, перемішати.

Через півгодини прибрати фольгу і розподілити начинку рівномірно поверх голубців. Готувати ще 15 хвилин.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Добавить комментарий