Пропоную рецепт смачних і оригінальних відбивних зі свинини. Вони являють собою подобу подушечок з начинкою з шампіньйонів і сиру. Рідні просять готувати їх кожен день. Подаю зі смаженою, картоплею або пюре.
Підготовка продуктів
Інгредієнти для свинячих відбивних:
- 1 кілограм свинини (я беру поперекову частину або корейку);
- кілька штук свіжих грибів (у мене печериці, але можна взяти будь-які);
- кілька скибочок сиру;
- два курячих яйця;
- сухарі для панірування;
- олію для обсмажування;
- сіль;
- мелений перець.
Приготування подушечок з начинкою
Печериці вимити, нарізати пластинками, сир — невеликими скибочками.
Якщо м’ясо заморожене, розморозити його в загальній камері холодильника. Свинину помити і промокнути рушником, щоб на ній не було води. Шматки свинини покласти на робочу поверхню, накрити харчовою плівкою і відбити кухонним молотком. Робити це потрібно легко і досить ніжно, не варто перестаратися, щоб м’ясо не втратило свого соку. М’ясо після відбивання не повинно просвічуватися.
На кожну відбивну покласти по дві—три пластинки шампіньйонів і пару скибочок сиру. Розташовувати начинку необхідно на одній стороні шматка м’яса, щоб друга половинка була вільною.
Скласти пласт свинини навпіл, накриваючи вільною частиною начинку.
В одну миску розбити яйця і збовтати виделкою. Чорний перець горошком перемолоти. В іншу миску висипати панірувальні сухарі, сіль і мелений перець.
Вмочувати кожну подушечку з начинкою в яйці, потім добре обвалювати в хлібних крихтах.
У сковороду налити не надто багато олії, поставити на вогонь. Коли нагріється, покласти відбивні зі свинини. Обсмажити з двох сторін до готовності. Відбивні повинні вийти золотисто—коричневого кольору.
Подавати подушечки зі свинини з начинкою з грибів і сиру можна з картоплею, свіжою зеленню, овочевим салатом.