Печінка вимагає особливо обережного ставлення при готуванні, її легко пересушити або зробити занадто гострою. Ми пропонуємо простим способом зробити печінку в два рази ніжніше, ніж при звичайній жарке: будемо готувати її в скляних банках з додаванням цибулі та інших овочів.
Для приготування візьмемо кілограм яловичої печінки, 100 грамів курдюка, 2 цибулини, 1 айву, 1 гострий перець, 1 солодкий перець, паприку, сухий часник, сіль, чорний перець і чебрець.
Зверніть увагу: банки з печінкою потрібно ставити тільки в холодну духовку.
Печінка обов’язково промиваємо і очищаємо від плівки, так вона буде ніжніше. Нарізаємо печінку невеликими шматочками і приступаємо до маринування: засипаємо її сіллю, сушеним часником, чорним перцем, паприкою, ароматними травами.
Півкільцями нарізаємо цибулю і відразу розподіляємо його по банкам. Зверху укладаємо перший шар печінки, слідом кладемо подушку з солодкого перцю, знову печінку і закриваємо її айвою, гострим перцем і ріпчастою цибулею. Обидві банки накриваємо подвійним шаром фольги, в якій виконаємо один отвір.
Ставимо в холодну духовку, увімкнути її на 180 градусів і тепер просто залишаємо печінку на 45 хвилин.
Приготована за цим рецептом печінку вийшла набагато ніжніше смаженої. Подайте її з гарніром з картоплі або рису.