Простий рецепт пишної піци-пирога з фаршем на сковорідці

Другі страви з м'яса

У Мережі підгледіла оригінальний рецепт. По виду страва нагадує піцу. Вона являє собою дріжджовий корж, на який в формі викладений фарш. Зверху фарш присипаний твердим сиром. Незвичайна випічка точно стане однією з ваших найулюбленіших страв.

Інгредієнти

  • 200 мл кефіру.
  • 7 г дріжджів (сухих).
  • Столова ложка цукру.
  • 30 мл соняшникової олії.
  • 200 мл води.
  • 600 г пшеничного борошна.
  • Один яєчний жовток.
  • Чайна ложка солі.
  • 300 г маринованого або звичайного фаршу.
  • 50 г будь-якого тертого твердого сиру.
  • Пучок зелені.
  • Один яєчний жовток.

Приготування тіста

Спочатку потрібно приготувати тісто для піци на сковороді. Теплий кефір налийте в глибоку миску. Додайте сіль, цукор, воду, соняшникову олію, а також сухі дріжджі. Добре розмішайте віночком.

Всипите борошно. Бажано його попередньо просіяти, так тісто буде краще підходити.

Вимішайте тісто для піци на сковороді. Спочатку зручно вимішувати ложкою, а потім руками. Тісто виходить дуже м’яким і еластичним. Сформуйте з нього кульку.

Залиште в мисці на півгодини. Тісто збільшиться в розмірі. Миску не забудьте накрити кришкою і поставте в тепле місце.

Тісто, що підійшло злегка вимішайте і покладіть на змащену олією велику сковорідку або форму для випічки. Форму бажано брати круглу. Руками розподіліть тісто по формі рівним шаром, не доходячи приблизно 2 см до краю. Товщина — як на піцу. Дайте тісту відпочити хвилин 10 під кришкою.

На тісті пальцями сформуйте два концентричних кола.

Кола з фаршу з сирною скоринкою

Візьміть невелику порцію фаршу, сформуйте ковбаску і заповніть нею частину великого кола. Продовжуйте до тих пір, поки не заповните весь круг фаршем. Потім так само заповніть і маленький круг.

Присиптесь м’ясні кола нарізаною зеленню. Поверх зелені розподіліть тертий твердий сир. Саме тісто посипати зеленню і сиром не потрібно, тільки фарш.

У центрі пирога помістіть «котлетку» з фаршу. Теж присипте її зеленню і сиром.

Змастіть тісто яєчним жовтком. Випікайте 40-45 хвилин при 180 градусах.

Готовий пиріг з апетитною золотистою скоринкою і тягучим сиром розріште на порції. Подавайте відразу ж. Смачного!

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Добавить комментарий