Не думала, що курка може бути такою смачною (додала варення з абрикосів)

Другі страви з м'яса

Простий рецепт смачної і ароматної курки з абрикосом з додаванням всього чотирьох інгредієнтів зайняв в моєму житті особливе місце. Для приготування мені потрібно тільки мультиварка і кухонний термометр, щоб точно виміряти температуру готового м’яса. Завдяки поєднанню гострої заправки для салатів, ніжного курячого м’яса, цибулі і солодкого абрикосового варення готова страва виходить неймовірно смачним.

Перелік інгредієнтів

  • Заморожені курячі грудки без шкіри і кісток — 6 штук.
  • Суха цибулева супова суміш — 1 упаковка.
  • Французька заправка для салату — 1/2 склянки.
  • Абрикосове варення або джем — 1 склянка.
  • Яблучний оцет або лимонний сік — 2 столові ложки.
  • Сушені листя чебрецю або базиліка — 1 чайна ложка.
  • Чорний перець — 1/8 чайної ложки.

Рецепт приготування

Помістіть в чашу мультиварки заморожені курячі грудки. Окремо в мисці з’єднайте суху суміш цибулевого супу, французьку солодко-гострий заправку для салатів, варення з половинок абрикосів, яблучний оцет, сушений чебрець і мелений перець. Добре перемішайте віночком і залийте сумішшю курячі грудки.

Накрийте мультиварку і готуйте протягом 6-8 годин до тих пір, поки температура курки не досягне 70 градусів на кухонному термометрі для м’яса і не стане м’якою і легко протикати виделкою. За бажанням можна трохи згустити суміш перед подачею на стіл.

Що для цього потрібно зробити

З’єднайте в одній піалі 2 столові ложки кукурудзяного крохмалю і 3 столові ложки курячого бульйону, але можна використовувати і просту воду. Перемішайте їх добре ручним віночком до однорідної консистенції. Потім поступово додайте суміш у чашу мультиварки і розмішайте. Увімкніть прилад ще хвилин на 10-15 і продовжите варити, поки соус не загусне.

Приготовану таким способом соковиту і м’яку курку подавайте з гарячим відварним розсипчастим рисом, кус-кусом або пастою. Також бажано запропонувати до цієї страви як гарнір листя зеленого салату з нарізаними грибами та авокадо, або просто свіжі овочі. Замість хліба подайте хрусткі хлібні палички або підсмажені часникові грінки.

Ось так я готую курку з абрикосовим варенням. Виходить неймовірно смачно. Пригощала такий куркою своїх друзів, і всі вони були в захваті, а деякі навіть випросили рецепт.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Добавить комментарий