На зимові свята замість холодцю подаю до столу сальтисон за рецептом бабусі

Другі страви з м'яса

Сальтисон — це аналог холодцю. Просто він готується у вигляді ковбаси, тому потрібно буде взяти ще й натуральну оболонку. У складі його досить багато інгредієнтів, але все готується одночасно, так що можете бути впевнені, що рецепт досить простий.

Список інгредієнтів для закуски

Можна взяти різні частини курки або свинини. Я пробувала різні поєднання, але мені сподобалося найбільше одне. Я зазвичай беру такі продукти:

  • Триста грам свинячої шкіри.
  • Одне яловиче серце.
  • Стегно індички вагою близько 1,3 кілограма.
  • 800 грам свинячої грудинки.

Також беру трохи чорного перцю і сіль за смаком. До слова, спеції додаю вже в кінці, щоб можна було все разом випробувати. Желатин в цьому рецепті не використовується, досить того, що є в продуктах.

Приготування сальтисона

Для початку потрібно поставити варити всі інгредієнти. Серце промивають, зрізають жирок, нарізають на шматочки. Варять у звичайній воді, можна додати лавровий лист.

Шкіру потрібно залити водою, готувати пару годин. Рідину не зливають. У процесі можна її додавати, вона повинна покривати шматочки. Стегно і грудку відправляють в мультиварку, готують в режимі «гасіння» до м’якості. Ніякі інгредієнти в процесі солити не потрібно.

Всі продукти для закуски потрібно нарізати на шматочки. Додають і воду, в якій варилася шкіра. Саме в ній міститься речовина, яка дозволить нашому «холодцю» застигнути і без желатину. Тому її потрібно брати обов’язково.

Набивають масою оболонку, потрібно зробити ковбаски приблизно по тридцять сантиметрів кожна. Кінці зав’язують щільно. Забирають на холод, до повного застигання продукту. Зазвичай на це йде пару годин, все залежить від жирності шматочків і від желируючої речовини.

Тепер для застілля можна дістати шматочок, нарізати його на скибочки. Це прекрасна закуска до міцними напоїв, також можна додати до нарізки свіжі овочі і трави. Виходить дуже смачно і оригінально.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Добавить комментарий