На кожне свято готую котлети «під шубою». Гості кажуть, що це моя фірмова страва

Другі страви з м'яса

У кожної господині є своя фірмова страва, яким вона дивує своїх гостей. У мене таким є котлети «під шубою». Одного разу я побачила їх рецепт в одному журналі і тепер часто готую їх для своїх близьких на свята.

Як приготувати котлети «під шубою»

Насамперед давайте визначимося з продуктами, які будуть потрібні для приготування цієї страви. У список необхідного входить наступне:

  • яловичий фарш — 1 кг;
  • куряче яйце — 2 шт;
  • батон — 250 г;
  • молоко — 120 мл;
  • твердого сиру беру близько 250 грам;
  • приблизно 50 грам вершкового масла;
  • помідори — 2 шт;
  • соняшникова олія — для смаження;
  • сіль і перець кладу за смаком.

Процес виглядає так:

Батон нарізаю невеликими кубиками і замочую в молоці. Додаю разом зі спеціями і яйцями в фарш, змішавши все до однорідної маси. Сир і масло нарізаю невеликими кубиками. Беру трохи фаршу, розкочують в коржик, кладу в неї сир і масло і формую котлету.

Обсмажую на попередньо добре розігрітій сковороді з кожного боку до золотистого кольору. Викладаю готові котлети на лист для випікання, кладу зверху по одному колечку помідора, додаю трохи майонезу, присипають тертим сиром і запікають 40 хвилин при 200 градусах.

При подачі на стіл прикрашаю свіжої петрушкою. Жоден мій свято не проходить без цього страви, спробуйте і ви здивувати своїх гостей.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Добавить комментарий