М’ясні ліхтарики до святкового столу

Другі страви з м'яса

Хочемо поділитися з вами рецептом, який ем недавно виявили на просторах інтернету і випробували наші кулінари. М’ясні ліхтарики повністю виправдали наші очікування і вийшли неймовірно смачними. Їх можна сміливо готувати до святкового столу. І, повірте, гості будуть в захваті!

Необхідні продукти

  • 500 грам яловичого фаршу
  • 250 грам бекону (нарізного)
  • 200 грам грибів
  • 70 грам твердого сиру
  • 1 цибулина
  • 2 зубчики часнику
  • 1 куряче яйце
  • 100 грам пшеничного борошна
  • зелень
  • сіль, перець за смаком

Починаємо приготування

Гриби промиваємо та нарізаємо дрібними шматочками. Очищену цибулю нарізаємо дрібними шматочками.

У сковороду наливаємоолію і кладемо цибулю (половину від загальної маси). Трохи обсмажуємо його і додаємо гриби. Все перемішуємо, солимо і перчимо до смаку. Обсмажуємо до готовності.

Фарш кладемо в миску, додаємо цибулю і подрібнений часник. Туди ж кладемо сіль і перець за смаком, перемішуємо. Потім вбиваємо куряче яйце і ретельно вимішуємо фарш руками. Після цього додаємо в нього борошно і знову перемішуємо.

Беремо невелику кількість фаршу і формуємо джгутик. Потім скручуємо його в кільце і скріплюємо краї. В середині має утворитися кільце 3-4 см. Таким чином поступаємо з усім фаршем.

Утворені колечка обвалюють в борошні й обсмажуємо на розпеченій сковороді до готовності.
Деко для випічки застилаємо пергаментним папером.

Беремо смужки бекону і викладаємо їх хрестом. У центрі кладемо трохи тертого сиру і зверху кладемо м’ясне кільце. Обертаємо його беконом, кінці заправляємо в центр. Зверху кладемо трохи грибної начинки і присипаємо сиром. Отриману заготівлю перекладаємо на деко. Таким способом формуємо всю закуску.

Відправляємо її в духовку, розігріту до 180 градусів. І випікаємо протягом 5-7 хвилин.

Готову страву присипаємо подрібненою зеленню і подаємо до столу.

Спробуйте також фаршировані печериці . Приготувати їх можна за рецептом з нашого сайту.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Добавить комментарий