Чи не вибираємо м’ясо світлого кольору: вчимося робити соковиті і смачні відбивні

Другі страви з м'яса

Свинячі відбивні — одне з найпопулярніших других страв. Їх часто подають до столу з відвареною картоплею і овочевим салатом. Але свинина не завжди виходить ідеальною. Часом м’ясо втрачає сік при обсмажуванні і стає сухою. У статті ми поділимося секретами фахівців з приготування свинячих відбивних. Вони допоможуть вам отримати соковиту і смачну страву.

Де купувати м’ясо

В супермаркетах свиняче філе зазвичай продається у вакуумній упаковці. Такий продукт не підходить для приготування відбивних. Адже ви позбавлені можливості вплинути на вибір м’яса.

Свинину для відбивних найкраще купувати в спеціалізованих м’ясних магазинах, де ви можете попросити продавця відрізати певний шматок м’яса.

Яку частину свинячої туші вибрати

Вибирайте шматочок свинини з боку корейки. Це найніжніша частина свинячої тушки. Щоб підібрати кращий шматок, зверніть увагу на його відтінок. Корейка відрізняється насиченим кольором, який стає більш темним на кордоні з шийкою. У цій частині м’ясо має найвищу соковитість.

Не вибирайте світлі частини свинячої корейки. З такого м’яса часто виходять жорсткі і сухуваті відбивні.

Ідеальна свиняча корейка повинна мати тонкі жирові прожилки в поперечному перерізі. Не слід купувати занадто пісне м’ясо. Адже жир надає відбивних більш насичений смак і робить їх більш соковитими.

Не використовуйте заморожене м’ясо. Відбивні з охолодженої свинини виходять більш ніжними і містять більше поживних речовин.

Як готувати

Багато людей вважають, що перед приготуванням свинину потрібно ретельно мити. Однак це велика помилка. Ви не можете промити внутрішні м’ясні волокна, а всі шкідливі мікроорганізми на поверхні будуть знищені при обсмажуванні.

М’ясо для відбивних мити небажано. Але якщо ви все-таки вирішили його промити, то не забудьте насухо витерти продукт кухонним рушником. Свинина повинна мати ідеально суху поверхню.

Перед відбиттям обов’язково загорніть кожен шматочок в харчову плівку. Інакше ви можете пошкодити молоточком м’ясні волокна, що негативно позначиться на текстурі і смаку відбивних.

Уникайте надмірного обсмажування свинячих відбивних. Інакше ніжне м’ясо перетвориться в жорстку «підошву».

Коли страва буде готове, що не подавайте його на стіл відразу. Перекладіть відбивні в посуд із щільно закривається кришкою і дайте їм «дійти» ще 10 хвилин. Не давайте свинині остигати. За цей час м’ясної сік рівномірно розподілиться по всьому шматочку. Ви отримаєте соковиті і добре прожарені відбивні.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Добавить комментарий