Аж слинки течуть! Розкішний м’ясний рулет з солоними огірочками та овочами

Другі страви з м'яса

Іноді так хочеться на свято або до знаменного дня приготувати щось зовсім незвичайне, оригінальне і дуже смачне. І одним з таких страв, яке стане справжньою окрасою будь-якого застілля, може бути апетитний і ситний м’ясний рулет з начинкою і овочами, який підкорить і залишить ситими всіх гостей без винятку.

Готуємо згортки м’яса з начинкою

  • 11 тоненьких скибок яловичого філе;
  • сіль і перець за смаком;
  • 5 столових ложок гірчиці;
  • 15-20 невеликих скибочок бекону;
  • 5-7 цибулин;
  • 200 грам солоних огірків.

І в першу чергу цибулю чистимо і ріжемо кільцями, а від огірків відрізаємо попки і нарізаємо їх кружками.

Далі беремо пару скибочок м’яса і кладемо їх поруч так, щоб вони трохи перекривали один одного. Зверху яловичину солимо і перчимо, а потім змащуємо гірчицею.

Потім викладаємо на м’ясо бекон таким чином, щоб він не виступав за краї філе, а, навпаки, щоб з-під нього виглядали краю яловичини.

На бекон кладемо цибулю, а потім шар огірків, після чого загортаємо вільні краю м’яса всередину, щоб воно мало прямокутну форму згортка. Так повторюємо ще чотири рази.

Приготування м’ясного рулету

Коли п’ять згортків м’яса з начинкою будуть готові, кладемо їх один на одного. Зверху на них кладемо одинадцятий шмат яловичини, який повністю приховає начинку.

Тепер беремо довгий шматок кухонного джгута і обв’язуємо їм 5 складених один на одного згортків з начинкою. Для цього кладемо мотузку під низ м’ясного рулету і зав’язуємо вузлик зверху.

Потім знову обертає джгутом рулет з-під низу і знову зав’язуємо вузол. Головне — не натягувати мотузку занадто сильно, а тільки так, щоб вона добре скріплювала м’ясо. Коли весь шматок м’яса буде пов’язаний, кінчики джгута відрізаємо.

Далі обмащуємо глибоку форму для випічки олією і кладемо туди рулет, щоб відправити його в смажитися на плиті з обох сторін до тих пір, поки він не підрум’яниться.

Випікання м’яса з овочами

Поки м’ясо смажиться, підготуємо інгредієнти для третього етапу згідно з рецептом. А саме нам знадобляться:

  • 200 г моркви;
  • по 150 грам червоної цибулі, цибулі-порею і селери;
  • літр бульйону;
  • 300 мл червоного сухого вина;
  • пара столових ложок томатної пасти.

І в першу чергу чистимо овочі, а потім нарізаємо їх все невеликими кубиками, а цибулю-порей ріжемо кружальцями. Коли м’ясо трохи підготується, витягуємо його на тарілку, а в форму для випічки кладемо овочі і томатну пасту. Їх ми добре перемішуємо і відправляємо гаситися протягом пари хвилин.

Потім до них додаємо спочатку вино і варимо соус після закипання ще 5 хвилин, постійно помішуючи. Пізніше вливаємо туди бульйон, знову все заважаємо і варимо протягом 10 хвилин. Далі жароміцних форму знімаємо з вогню і кладемо туди наш шматок м’яса, який тут же відправляємо в розігріту до 160 ° С духовку, де він буде пекти протягом 2,5 години. За цей час приблизно кожні 45 хвилин рулет варто перевертати на іншу сторону.

Ось і все, тепер залишилося лише остудити страву, зняти мотузочку, порізати рулет, щоб була видна його начинка, і можна подавати смачну яловичину з овочами до столу, на превеликий подив і насолоди.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Добавить комментарий