Весняний салат «Хвилинка»

Весняний салат «Хвилинка» - рецепт приготування Овочеві салати

З приходом тепла наш раціон здорово урізноманітнюється. З’являється все більше сезонних овочів і, звичайно ж, свіжої зелені. А в тандемі вони перетворюються в легкі, але поживні страви. Одним з таких із задоволенням поділимося з тобою!

Крім того, рецепт страви до смішного простий. Тому з приготуванням закуски впорається навіть дитина. Справжня родзинка в цьому салаті по праву належить універсальній заправці. Саме завдяки їй створюється враження, що в страві є якийсь секретний інгредієнт. Зверни увагу, що лимонний сік можна замінити оцтом 9% або 6% за смаком.

Для приготування салату тобі знадобиться:

  • 1 маленька молода капуста
  • 0,5 пуч. зеленої цибулі
  • 1 пуч. кропу
  • 0,5 ч. л. солі
  • 4-5 ст. л. соняшникової олії
  • 1 ст. л. лимонного соку
  • 1 ч. л. цукру
  • 0,25 ч. л. чорного меленого перцю

Приготування

Помий і дрібно нашаткуй капусту. Якщо ти використовуєш звичайну капусту, помни її руками і посоли. Тоді білокачанна красуня пустить сік, а салат стане ще смачніший.

Далі подрібни зелену цибулю і кріп. Потім наріж кріп, щоб зелень пустила сік. Гарненько перемішати всі інгредієнти в мисці.

Приготуй універсальну заправку для салату. Для цього змішай оливкову олію з лимонним соком. Додай цукор і спеції: сіль і чорний мелений перець. Ретельно перемішай суміш і заправ нею салат.

Весняна вітамінна смакота готова! Тобі знадобиться всього лише пара хвилин, щоб сфабрикувати відмінний соковитий салат з капусти. Таку страву можна приготувати з будь-якої нагоди. Особливо «Хвилинка» виручить, якщо гості вже на порозі, а закуска не готова.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Добавить комментарий