Як правильно приготувати грецький салат

Овочеві салати

Розкриваємо всі секрети!

Складові

  • Помідор – 3 шт,
  • Огірок – 2 шт,
  • Ріпчаста цибуля – 1 шт,
  • Болгарський перець – 1-2 шт,
  • Маслини – 6-9 шт,
  • Салатне листя – 7-9 шт.
  • Сир фета – 200 г.
  • Зелень – петрушка, селера, базилік.

Заправка:

  • Оливкова олія – ​​3 ст. л.,
  • Винний оцет або лимонний сік – 2 ст. л.,
  • Сіль, перець чорний мелений – за смаком.
  • Часник – 2 зубчики.

Спосіб приготування:

Крок 1. Овочі ретельно промити і обсушити. Помідори нарізати невеликими шматочками. Болгарський перець очистити від насіння і нарізати соломкою.

Ріпчасту цибулю нарізати півкільцями. Огірок нарізати кубиками. Сир нарізати невеликими кубиками.

Крок 2. Дно салатника або тарілки застелити листям салату, потім всі овочі викладати по черзі шарами: огірки, помідори, навколо перець, зверху сир, маслини, цибуля, петрушка, кріп, базилік.

Крок 3. Салат заправити заправкою.

Заправка:

Оливкова олія, лимонний сік, сіль, перець, часник (дрібно порізати). Грецький салат не перемішується.

Смачного!

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Добавить комментарий