Трохи краще чіпсів! Запікаю в духовці картоплю в мундирі, порізану на тонкі цільні скибочки — діти в захваті

Гарніри

Картопля — це завжди смачно і дуже апетитно. Головне, навчитися правильно його готувати. Мені подобається робити її скибочками, коли бульби злегка не дорізають до кінця, немов гармошкою. Найцікавіше, що можна придумати багато варіантів, наприклад, додавши начинку на свій смак.

Список інгредієнтів і масло від бекону

По суті, для приготування картоплі за базовим рецептом потрібно мінімальна кількість інгредієнтів. Я беру такі продукти:

  • шість бульб картоплі, краще брати відносно рівні;
  • шість чайних ложок рослинного масла;
  • чайну ложку солі, краще морської.

Тепер я розповім про своє цікаве варіанті приготування. Замість звичайного масла, оливкової або ж соняшникової, можна присмачити нашу картоплю маслом від бекону. Крихітку ж можна використовувати при подачі.

Для цього кілька смужок бекону потрібно обсмажити на сухій сковороді. Масло з нього витопиться, його потрібно злити і відміряти потрібну кількість жиру, тобто, на нашу рецептом, це шість чайних ложок.

Бекон можна остудити і нарізати дрібно.

Приготування картоплі гармошкою

Тепер потрібно добре промити картоплю.

Можна потерти його за допомогою щітки, так як шкірку ми не знімаємо. Протираємо бульби серветкою, щоб картопля не був сирим. Нарізаємо його з одного боку, трохи не доходячи до нижнього краю.

Тепер потрібно викласти наші бульби в форму для випічки. За допомогою силіконової пензлика змащуємо бульби маслом.

Перевертаємо і промазуємо гарненько і з іншого боку. Посипаємо сіллю з усіх боків.

Духовку розігріваємо до двохсот градусів. Картопля випікаємо приблизно годину, поки шкірка не стане лопатися, а самі скибочки не стануть золотистими.

При подачі можна розкрити бульби, посипати беконом. Також можна використовувати скибочки сиру, свіжу зелень і навіть просто кілька ложок густої сметани. Вийде смачно.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Добавить комментарий