Свекруха пригостила баклажанами, а я відразу і не зрозуміла, що їм не гриби: маринувати їх дуже просто і не затратно

Овочеві салати

Я дуже люблю баклажани і часто їх готую влітку і восени, роблячи з них купу різних закусок. Але ось одного разу мені свекруха дала спробувати синенькі, не сказавши, що це вони, а я і не здогадалася одразу. Здалося мені, що це гриби, так що ум’яла я їх із задоволенням, а потім вже, коли попросила у свекрухи рецепт, все і відкрилося. Грибочків-то в страві і в помині немає! Загалом, тепер я роблю періодично таку заготовку на зиму, тим більше що в її приготуванні немає нічого складного.

Рецепт приготування «грибних» баклажанів

Щоб зробити мариновані синенькі, які за смаком будуть нагадувати гриби, нам знадобляться такі інгредієнти:

  • 3 кг баклажанів;
  • 1 кг цибулі;
  • столова ложка солі;
  • 1-2 головки часнику;
  • третину склянки оцту;
  • склянка води;
  • лавровий лист;
  • перець горошком за смаком.

І в першу чергу синенькі потрібно помити, почистити від шкірки і порізати на невеликі кубики, схожі на ніжку печериць. Потім їх потрібно посолити, перетерти вручну і почекати пару годинок, щоб утворився сік. Цю рідину ми зливаємо і обсмажуємо баклажани на соняшникової олії до появи золотистої скоринки, природно, роблячи це поетапно, адже все разом синенькі на сковорідку не вмістяться.

Далі нарізаємо цибулю півкільцями, а часник — маленькими кубиками і викладаємо в каструлі спочатку шар баклажанів, потім зверху цибулю з часником, потім знову синенькі і так до кінця інгредієнтів.

Після цього в каструлі кип’ятимо воду з лавровим листом, оцтом і перцем горошком і заливаємо нею синенькі. Тепер їх можна або охолодити в холодильнику і їсти через 2 дня, або розкласти по півлітрових баночках і закатати на зиму — це вже кожен сам вирішує.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Добавить комментарий