Свекруха поділилася рецептом дуже смачної тушкованої капусти

Свекруха поділилася рецептом дуже смачної тушкованої капусти - рецепт приготування Гарніри

У мене вже довгий час зберігався качан капусти в коморі, і я не могла придумати, що мені з нею зробити, щоб вийшло щось просте і смачне. В результаті свекруха поділилася зі мною цікавим рецептом, а саме запропонувала загасити овоч в домашній карамелі. Це звучить дуже незвично і навіть дивно, але результат вийшов чудовим.

Вийшов швидкий і легкий, кисло-солодкий гарнір, який в рівній мірі відмінно підходить і до вегетаріанським, і до м’ясних страв. За смаком здається, що капуста змішана з локшиною, хоча насправді ніяких борошняних продуктів в неї не додається.

У чому суть цього рецепта

Приготування тушкованої капусти у цій рецептом потрібно починати з розтоплення цукру в маслі і отримання карамелі, яка потім надає капусті чудовий смак. Я дуже скептично поставилася до цього, коли вперше готувала по даній інструкції, але виходить дуже смачно.

Деякі люди додають в капусту нарізану цибулю і часник. Я пробувала обидва способи — з цибулею і без — і я віддаю перевагу готувати без нього. Крім того, можна додавати при смаженні кілька дрібно порізаного бекону.

Ця страва вимагає великої кількості дрібно меленого чорного перцю (більше, ніж зазвичай використовується для гасіння або варіння овочів). В кінці приготування я додала трохи бальзам (хоча звичайний оцет теж підійде), тому що кисло-солодкий смак страви нагадує мені про тушкованої капусти, якою я одного разу насолоджувалася в китайському ресторані. Можливо, кілька крапель соєвого соусу теж не зашкодять.

Я подавала готову капусту, посипавши пластівцями червоного перцю (більше для кольору, ніж для смаку).

Що для цього потрібно

Для гасіння капусти в карамелі знадобиться наступне:

  • 500 грамів капусти (1 маленька головка);
  • 2 ложки столові масла (будь-якого, на вибір);
  • 1 ложка їдальня цукру;
  • сіль, мелений (дрібно) чорний перець;
  • 2 ложки чайні бальзамічного оцту;
  • шматочок масла вершкового (можна не додавати);
  • пластівці червоного перцю (за бажанням).

Як це приготувати

Наріжте або нашинкуйте капусту на дуже тонкі скибочки.

У великій сковороді (бажано з антипригарним покриттям) розігрійте масло і цукор, нагрівати розмішуйте, поки він не стане світло-коричневим. Додайте туди ж капусту і тушкуйте, час від часу помішуючи. Нехай овоч трохи стає коричневою — це додає колір і смак, проте не можна дозволити вмісту сковороди горіти.

Готуйте, поки капуста не стане м’якою на ваш смак. Приправте сіллю, дрібно меленим перцем і бальзаміном. В кінці приготування покладіть шматочок масла. Подавайте капусту, посипавши її пластівцями червоного перцю (за бажанням).

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Добавить комментарий