Для приготування супу можна використовувати коричневу або зелену сочевицю і копчений бекон.
СКЛАДОВІ:
- сочевиця — 200 г
- помідори консервовані — 200 г
- бекон — 120 г
- хліб білий — 5 шматочків
- морква — 2 шт.
- цибуля ріпчаста — 1 шт.
- часник — 2 зубчики
- олія оливкова — 50 мл
- спеції
Приготування:
Сочевицю промити, перекласти в окріп і варити протягом п’яти хвилин.
Рідину злити.
Розігріти на сковороді олію, обсмажити бекон, нарізаний кубиками.
Додати нарізану цибулю, все разом смажити дві хвилини.
Додати нашатковану моркву.
Наступний інгредієнт — мариновані помідори без шкірки.
Загасити суміш протягом декількох хвилин, рідина повинна випаруватися, а маса загуснути.
Додати сочевицю, тушкувати ще п’ять хвилин.
Перекласти суміш в горщики на половину обсягу.
Бульйон або кип’ячену воду посолити і поперчити, додати часник, улюблені спеції, перемішати, залити вміст горщиків по плечики.
Поставити в духовку на 35 хвилин.
Хліб нарізати кубиками, скропити оливковою олією, викласти на деко і підсушити в духовці.
Подати суп до столу зі свіжими грінками.
ПОРАДА. Замість маринованих помідорів можна взяти томат-пюре або бочкові помідори.