Сочевичний суп з беконом в горщиках

Сочевичний суп з беконом в горщиках - рецепт приготування Перші страви

Для приготування супу можна використовувати коричневу або зелену сочевицю і копчений бекон.

СКЛАДОВІ:

  • сочевиця — 200 г
  • помідори консервовані — 200 г
  • бекон — 120 г
  • хліб білий — 5 шматочків
  • морква — 2 шт.
  • цибуля ріпчаста — 1 шт.
  • часник — 2 зубчики
  • олія оливкова — 50 мл
  • спеції

Приготування:

Сочевицю промити, перекласти в окріп і варити протягом п’яти хвилин.

Рідину злити.

Розігріти на сковороді олію, обсмажити бекон, нарізаний кубиками.

Додати нарізану цибулю, все разом смажити дві хвилини.

Додати нашатковану моркву.

Наступний інгредієнт — мариновані помідори без шкірки.

Загасити суміш протягом декількох хвилин, рідина повинна випаруватися, а маса загуснути.

Додати сочевицю, тушкувати ще п’ять хвилин.

Перекласти суміш в горщики на половину обсягу.

Бульйон або кип’ячену воду посолити і поперчити, додати часник, улюблені спеції, перемішати, залити вміст горщиків по плечики.

Поставити в духовку на 35 хвилин.

Хліб нарізати кубиками, скропити оливковою олією, викласти на деко і підсушити в духовці.

Подати суп до столу зі свіжими грінками.

ПОРАДА. Замість маринованих помідорів можна взяти томат-пюре або бочкові помідори.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Добавить комментарий