Салат з пекінської капусти

Салат з пекінської капусти - рецепт приготування Овочеві салати

Салати з овочів дуже легкі і відмінно підходять для ситних других страв з м’яса, морепродуктів, риби і овочів. Існує безліч рецептів з поєднуваними інгредієнтами, але одними з найсмачніших і ніжних салати виходять з Пекінської капустою, яка ще має назву Китайська або петсай. Вона має свій неповторний смак і відмінно поєднується з іншими овочами, курячими яйцями, консервованими кукурудзою і горошком. Готуємо смачний салат із пекінської капусти, солодкого перцю, свіжого огірка та червоного ріпчастої цибулі. Для заправки використовуємо соняшникова олія і лимонний сік. Головне в цьому салаті — це простота і швидкість в приготуванні.

Складові

  • Пекінська капуста — 200 — 230 гр.
  • Свіжий огірок (невеликий) — 1 шт.
  • Болгарський перець (великий) — ¼ штуки
  • Червоний ріпчаста цибуля (невеликий) — 1 шт.
  • Соняшникова олія — 2 ст.л.
  • Лимонний сік — 1 ст. л.
  • Сіль за смаком

Покроковий рецепт

  1. Пухкий качан Китайської капусти промиваємо і просушуємо кухонним рушником.
  2. Для салату використовуємо верхню частину капусти, вона ніжніша. Нарізаємо верхню частину качана тонкою соломкою і відправляємо в глибоку тарілку.
  3. Болгарський перець (для приготування можна використовувати будь-якого кольору) розрізаємо на 4 частини. Одну частину очищаємо від насіння, мембран і нарізаємо тонкою соломкою. Відправляємо в тарілку.
  4. Якщо огірок має товсту шкірку, то очищаємо її за допомогою ручної Овочисткою або ножа. Якщо огірок з тонкою шкіркою, то розрізаємо його навпіл. Нарізаємо половинки на тонкі пластини і подрібнюємо їх соломкою. Викладаємо до подрібненим продуктам в тарілку.
  5. Для страви беремо червоний ріпчаста цибуля. Він має більш ніжний смак на відміну від жовтої цибулі. Очищений червона цибулю розрізаємо навпіл і подрібнюємо тонкими півкільцями. Додаємо до всіх інгредієнтів.
  6. У чашці змішуємо будь соняшникову олію за смаком, вливаємо свіжовичавлений сік лимона і добре перемішуємо.
  7. Підготовлені продукти в тарілці посипаємо сіллю, поливаємо підготовленою заправкою, акуратно перемішуємо за допомогою вилок і ароматний соковитий салат готовий.
  8. Салат з Китайської капусти, перцю і огірка подаємо в прозорому салатнику або розкладаємо на порційні невеликі тарілочки. Таке страва ще відмінно підійде для перекусу, подаємо зі свіжим хрустким хлібом.

Щоб страва вийшла ситніша, соковиті інгредієнти можна доповнити яєчним млинчиком і заправити майонезом. Курячі яйця (2 шт.) Перемішуємо з сіллю, виливаємо на сковороду з невеликою кількістю масла (вершкове або рослинне), обсмажуємо з 2 сторін тонкий млинець. Потім його охолоджуємо, звертаємо, нарізаємо соломкою і викладаємо в салатник до подрібненим овочам. Для різноманітності страви можна приготувати з іншими соковитими овочами. Відмінно підійдуть свіжі томати, цибулю-порей і стебла селери. Для аромату соняшникову олію можна замінити на кукурудзяне, оливкове, кунжутне або гірчичне. Щоб салат став дієтичним, для заправки використовуємо не олію, а натуральний йогурт з невеликою кількістю калорій.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Добавить комментарий