Салат з капустою і зеленим горошком

Салат з капустою і зеленим горошком - рецепт приготування Овочеві салати

Білокачанна капуста — популярний овоч у багатьох країнах. Її гасять, квасять, запікають, смажать і готують хрусткі повітряні салати. Для краси, ситності і смаку доповнюють капусту свіжими або вареними овочами, ковбасними виробами, м’ясом, крабовими паличками, курячими яйцями, консервованими або свіжими кукурудзою і горошком. Як заправок таких страв використовують майонез, натуральний йогурт, різноманітні рослинні олії або сметану. Дуже легким, повітряним і смачним виходить салат з капусти з зеленим консервованим горошком, свіжим огірком, маринованим в оцті ріпчастою цибулею, кропом і соняшникова олія. Горошок додає цікавий смак, а огірок робить страву освіжаючи.

Складові

  • Білокачанна капуста — 250 г.
  • Свіжий огірок — 1 шт.
  • Ріпчасту цибулю — 1 шт.
  • Консервований горошок — 3 ст. л.
  • Кріп — 3 гілочки
  • Соняшникова олія — 2 ст. л.
  • Оцтова есенція (70%) — 0,5 ч. Л.
  • Сіль за смаком

Покроковий рецепт

  1. Половинку лука маємо розрізаною стороною вниз, нарізаємо тонкими пір’ям і поділяємо їх.
  2. Відправляємо підготовлені пір’я цибулі в чашку, заливаємо водою і додаємо оцтову есенцію. Ми залишаємо цибулю на 5-8 хвилин.
  3. Шматок капусти гострим ножем подрібнюємо на тонку не надто довгу соломку.
  4. Підготовлену капустяну соломку відправляємо з миску або на тарілку. Соломку не перемішується і не тиснемо руками, інакше вона втратить об’єм, виділимо багато соку і салатик не вийде гарним. Вологи буде достатньо від огірка.
  5. Половинку свіжого огірка подрібнюємо на терки для моркви по-корейськи і викладаємо на капусту. Якщо беремо огірок з щільною шкіркою, то перед натиранням її видаляємо.
  6. Мариновані пір’я цибулі злегка віджимаємо і відправляємо в миску.
  7. Подрібнені овочі посипаємо сіллю, поливаємо олією. Гілочки кропу дрібно нарізаємо і додаємо разом з консервованим зеленим горошком в миску.
  8. Акуратно перемішуємо салатик 2 вилками і перекладаємо в салатник.
  9. Смачний повітряний салат з капусти з горошком подаємо відразу до будь-яких овочевих, рибних або м’ясних других страв. Такий салат відмінно підійде для вегетаріанського і пісного меню.

Консервований горошок можна замінити на заморожений свіжий. Викладаємо його в киплячу воду, готуємо 4-5 хвилин, потім відправляємо на друшляк і додаємо в овочі. Маринована цибуля можна замінити на свіжий зелений, а кріп на петрушку. За таким принципом капустяний салатик можна приготувати зі свіжими солодким перцем, морквою, томатами, яблуками, вареними брокколі або буряком. Якщо доповнюємо блюдо копченою ковбасою або вареним м’ясом, то замість масла додаємо майонез або сметану. Особливий аромат страві додасть соняшникова нерафінована, лляне або оливкове олією.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Добавить комментарий