Страви з капусти улюблені в усьому світі, овоч цінують за корисні властивості, простоту в приготуванні і смакові якості. Існує безліч видів капусти — брюссельська, кольрабі, кольорова, червонокачанна, савойська, пекінська, але найпопулярнішою є білокачанна капуста. З додаванням м’яса або овочів з неї готують смачні другі страви, з додаванням свіжих овочів з неї готують приголомшливо ароматні, легкі і хрусткі салати. Капуста в салатах відмінно поєднується з багатьма овочами, деякими фруктами, тому існує велика кількість різноманітних рецептів салатів. Простим в приготуванні, повітряним і дуже смачним виходить салатик з білокачанної капусти з солодким перцем, ріпчастою цибулею і петрушкою. Для заправки використовуємо сік лимона і соняшникову олію.
Складові
- Капуста (білокачанна) — 300 гр.
- Солодкий перець (середній червоний) — 1 шт.
- Ріпчасту цибулю — 0,5 шт.
- Сік лимона — 2 ст. л.
- Цукор — 1 щіпка
- Соняшникова олія
- Петрушка
- Сіль за смаком
Покроковий рецепт
- Щоб було зручно нарізати капусту тонкою соломкою, беремо четвертинку невеликого качана і зрізаємо качан.
- Підготовлену четвертинку овочі ділимо на 3 опуклі частини.
- По кожній частині вдарити зверху кулаком і отримуємо плоскі листочки капусти, які буде зручно подрібнювати.
- Гострим ножем кожну частину нарізаємо тонкою соломкою.
- Підготовлену капустяну соломку перекладаємо в миску або на тарілку. Щоб салатик вийшов повітряним і красивим, що не солимо подрібнений овочі і не тиснемо руками до виділення соку.
- Солодкий яскравий перець розрізаємо на 2 частини, видаляємо у кожній частині плодоніжки і насіння з мембранами.
- Розрізаємо очищені частини перцю поперек навпіл і нарізаємо тонкою соломкою.
- Підготовлену соломку викладаємо на капусту.
- Половинку ріпчастої цибулі нарізаємо півкільцями і відправляємо на овочі.
- Посипаємо повітряний салатик цукром, сіллю, поливаємо олією, соком лимона і акуратно перемішуємо. Для приготування краще брати нерафіновану олію, воно зробить страву не тільки корисним, але і дуже ароматним.
- Листочки петрушки дрібно нарізаємо і посипаємо овочевий салат на великій тарілці або розкладаємо відразу на порційні тарілочки, посипаємо зеленню і подаємо. Смачний ароматний салатик відмінно підійде до будь-яких других страв або його можна подати як легкого перекусу зі свіжим хлібом.
За таким принципом салат можна приготувати з свіжої морквою, цибулею і яблуком або з ананасом і морквою, або з апельсином і морквою, або зі свіжої буряком і морква. Варіантів приготування безліч. Соняшникова олія можна замінити на лляне або оливкове. В якості заправки ще відмінно підійде майонез або натуральний йогурт. Ріпчасту цибулю можна замінити на зелений, а петрушку на кінзу, базилік або кріп. Щоб додати салату гостроти, використовуємо стручок червоного гострого перцю. Невеликий шматочок дрібно нарізаємо і додаємо в миску з подрібненими інгредієнтами.