Овочевий салат з корейською морквою

Овочевий салат з корейською морквою - рецепт приготування Овочеві салати

Овочеві салати відмінно підходять для будь-яких основних страв з м’яса, риби, морепродуктів і овочів. Їх можна подавати як перекушування зі свіжим хлібом. Рецептів приготування існують безліч. Салати можуть бути приготовані зі свіжих або відварених овочів з додаванням маслин або оливок, хрустких листя салату, кукурудзи або горошку, твердих або ропних сирів, авокадо або квасолі. Заправки готують на основі рослинних олій, соку лимона або бальзамічного оцту, майонезу, натурального йогурту або сметани. Оригінальним і дуже цікавим овочевий салатик виходить з готової корейської морквою, білокачанної капустою, солодким перцем, свіжим огірком і ріпчастою цибулею. Морква по-корейськи передає смак і аромат інших овочів і страва стає приголомшливо смачним.

Складові

  • Корейська морквина — 100 гр.
  • Білокачанна капуста — 100 гр.
  • Солодкий червоний перець (середній) — 0,5 шт.
  • Ріпчасту цибулю (середній) — 0,5 шт.
  • Свіжий огірок (середній) — 0,5 шт.
  • Соняшникова олія
  • Сіль за смаком

Покроковий рецепт

  1. Морква по-корейськи можна купити в магазині або заздалегідь приготувати домашню. Для цього овоч (500 гр.) Натираємо на спеціальній тертці, посипаємо сіллю (1 ч. л.), Цукром (2 ч. л.), Меленим коріандром, запашним перцем, паприкою, гострим червоним перцем і добре перемішуємо до виділення соку. Соняшникова олія (4 ст. л.) Нагріваємо з дрібно нарізаними часточками часнику (2 шт.), Виливаємо все в морква, перемішуємо і наполягаємо мінімум 6 годин.
  2. Листя білокачанної капусти нарізаємо тонкою соломкою.
  3. Очищений від насіння і мембран червоний перець (можна замінити на помаранчевий або жовтий) нарізаємо тонкою соломкою.
  4. Половинку ріпчастої цибулі розміщуємо розрізаною стороною вниз і, починаючи збоку, нарізаємо тонкими пір’ям. Пір’я поділяємо. Для приготування можна використовувати червоний лук з менш різким смаком.
  5. Огірок натираємо на спеціальній тертці для корейської моркви.
  6. Всі підготовлені подрібнені овочі викладаємо в миску або на тарілку. Салатик виходить красивим, якщо овочева соломка приблизно однакова по довжині. Трохи солимо і поливаємо олією.
  7. Доповнюємо овочі готової морквиною по-корейськи.
  8. Все акуратно перемішуємо так, щоб страва залишилося повітряним і красивим. Ні в якому разі не мнемо руками.
  9. Смачний гарний салатик викладаємо на порційні тарілочки і подаємо або перекладаємо все в один великий салатник.

Страва вийде ще гарніше, якщо білокачанну капусту замінити на червонокачанну. Салатик для ситності можна доповнити сухариками домашніми або купленими в магазині. Домашні сухарики за 4 хвилини можна приготувати в мікрохвильовій печі. Нарізаємо хліб (краще використовувати білий) на соломку, викладаємо одним шаром на велику тарілку, скроплюємо олією і готуємо 2 хвилини. Потім виймаємо, перемішуємо і готуємо ще 1-2 хвилини. Постійно перевіряємо на готовність. Для смаку страву можна доповнити консервованими квасолею, кукурудзою або горохом. Для страви відмінно підходять оливкова, кукурудзяна або соняшникова нерафінована олія.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Добавить комментарий