Легкий суп з картоплі, бекону та цибулі-порей: швидкий і смачний суп на перше

Перші страви

Останнім часом на обід я частенько готую найрізноманітніші супи. Вони завжди виступають в ролі легкого першої страви, яким можна насолоджуватися без ризику для фігури. Особливо мені сподобався суп з картоплі, цибулі-порею і бекону. Він виходить дуже ароматним і смачним, а найголовніше, зробити його досить просто.

Необхідні компоненти

До складу приголомшливого легкого супу за моїм рецептом входять наступні продукти:

  • 500 грам картоплі;
  • 1 великий або 2 маленьких цибулі-порею;
  • 60 грам вершкового масла;
  • 150 мл сухого білого вина;
  • 600 мл курячого бульйону;
  • 2 чайн. ложки солі;
  • щіпка свежемолотого перцю;
  • 5-6 перепелиних яєць;
  • 3-4 смужки бекону;
  • 3-4 пера зеленої цибулі.

Підготовчий етап

Перш ніж почати готувати суп, потрібно підготувати основні інгредієнти. Починаю обов’язково з цибулі-порею. У нього я зрізаю верхню жорстку зелену частину, залишаючи тільки білу. Ретельно промиваю його, щоб не було бруду, а потім шаткую тонкими півмісяцями.

Картопля очищаю і нарізаю кубиками. Варто визнати, що розмір їх не має ніякого значення, оскільки даний суп я в обов’язковому порядку парируйте, щоб він вийшов ще смачніше.

Особливості приготування супу

Як тільки всі основні інгредієнти підготовлені, я можу починати робити суп. Постарайтеся слідувати рецептурою, написаної мною нижче, і у вас все вийде:

Розтоплюю вершкове масло в каструлі, а потім обсмажую на ньому підсолений цибулю-порей. Додавання солі до цього овочу допоможе йому не підгоріти.

Слідом в каструлю виливаю вино і випарювали його. Велика частина алкоголю випарується, проте цікавий присмак залишиться. Приблизно третю частину порею прибираю на окрему тарілку, щоб використовувати в якості прикраси.

Додаю в каструлю картоплю і бульйон. Потім залишаю все варитися до тих пір, поки овочі не стануть м’якими.

Поки готується суп, варю перепелині яйця. Їх я кладу в холодну воду, а потім готую 1 хвилину після початку кипіння. Як тільки вони будуть готові, викладаю в крижану воду, знімаю потім шкаралупу і нарізаю на 2 частини.

Бекон нарізаю скибочками, а потім обсмажую на сковороді. Зелену цибулю дрібно шаткую.

Як тільки картопля стане м’яким і ніжним, Пюріруйте суп за допомогою погружного блендера і додаю при необхідності ще солі. Всі інші інгредієнти будуть виступати в якості начинки для мого супу, так що їх я додаю в залежності від своїх уподобань.

Виходить дуже ситне, але при цьому не особливо калорійне перша страва, в якому велика кількість корисних речовин.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Добавить комментарий