Корисна закуска з сирого буряка, готується 10 хвилин

Овочеві салати

Нещодавно навчилася робити свій улюблений салат з буряка і при цьому не витрачаю на варіння овочів кілька годин. Тепер моя сім’я їсть корисні салати, а я витрачаю на приготування 10 хвилин.

Складові

  • буряк — 500 гр
  • морква — 300 гр
  • цибуля ріпчаста — 350 гр
  • соєвий соус — 4 ст.л
  • соняшникова олія — 70-80 мл
  • оцет (9%) — 2 ст.л
  • цукор — 2 ст.л
  • спеції: сіль, перець і т.д. — за смаком

Порядок приготування

Всі овочі ретельно миємо чистимо, якщо потрібно прибираємо потемніння

Буряк і моркву натираємо на тертці середнього розміру, головне не занадто дрібно або грубо, інакше є ризик зіпсувати текстуру салата — буде або каша, або сирий смак буде відчуватися сильніше.

Посипаємо овочі цукром і даємо настоятися кілька хвилин, цибулю дрібно нарізаємо і обсмажуємо до золотистої і хрусткої скоринки.

Змішуємо всі інгредієнти разом, додаємо оцет з соєвим соусом і накриваємо плівкою.

Залишаємо в холодильнику на 1-2 години, щоб інгредієнти обмінялися смаками.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Добавить комментарий