Грибний суп з овочами в горщиках

Грибний суп з овочами в горщиках - рецепт приготування Перші страви

Якщо для приготування страви використовуються печериці — їх не потрібно відварювати. Лісові гриби вимагають попередньої теплової обробки, але вони смачніше і ароматні.

СКЛАДОВІ:

  • печериці — 300 г
  • картопля — 6 шт.
  • цибуля ріпчаста — 1 шт.
  • морква — 1 шт.
  • сметана — 4 ст.л.
  • олія соняшникова — 2 ст.л.
  • зелень кропу — ½ пучка
  • спеції

Приготування:

Нарізати печериці шматочками, обсмажити на олії, перекласти в горщики.

Нарізати цибулю і обсмажити на цій же сковороді, додати до грибів.

Нарізати моркву і також перекласти в горщики.

Наступний шар — скибочки свіжого картоплі.

Приправити суп перцем-горошком і лавровим листом.

Залити бульйоном або підсоленою водою, час приготування — п’ятдесят хвилин, температура — 180 градусів.

Горщики вийняти, покласти в суп сметану, рубану зелень кропу, дати постояти десять хвилин під кришкою.

ПОРАДА За бажанням в суп можна додати молодий, нарізаний пір’ям, зелена цибуля.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Добавить комментарий