Готую гречку «по-особливому» рецепту: виходить справжній делікатес

Гарніри

Сьогодні будемо готувати справжній делікатес з гречки. Перепрошую за такий кумедний заголовок, але рецепт заслуговує вашої уваги — тут до ворожки не ходи!

В даному рецепті вам важливо зрозуміти принцип приготування, і якщо ви це зрозумієте, то начинку можете вибрати абсолютно будь-яку. Так що читаємо уважно і тренуємося вдома. Виходить справжній делікатес, який з упевненістю можна назвати «гречотто».

Для приготування знадобиться:

  • гречка — 100 гр,
  • сир твердий — 50гр,
  • цибуля ріпчаста — 1 шт,
  • часник — 2 зубчики,
  • бульйон / вода — 500 гр,
  • вино біле або червоне (сухе) — 50 гр,
  • вершки 11% -33% — 100 гр,
  • гриби білі — 100 гр

Беремо цибулю з часником, чистимо і ріжемо. Я смажив на суміші оливкової олії та вершкового масла. Можна використовувати просто на соняшниковій олії.

Готую гречку "по-особливому" рецепту: виходить справжній делікатес

Правильно було б порізати її дрібними кубиками, але я готую для себе, тому мені все одно. І так, цибулі я люблю багато, тому її багато.

Коли цибуля дійде до напівготовності закидаємо промиту гречку і гриби (або будь-яку іншу вашу начинку). І смажимо хвилин 5-10 на середньому вогні постійно помішуючи. Гречка теж повинна злегка посмажитися.

Готую гречку "по-особливому" рецепту: виходить справжній делікатес

Потім заливаємо вино. Приблизно склянки вистачить. Кухня наповниться приємним ароматом випареного вина, обожнюю цей запах. Вино потрібно випарувати майже повністю, але не висушувати сковорідку.

Готую гречку "по-особливому" рецепту: виходить справжній делікатес

Після того як ми випарили вино нам потрібно поступово додавати бульйон (при наявності), але я на цей раз брав звичайну воду. Якщо робите це перший раз, то схема наступна: додали півсклянки, випаровуємо і пробуємо гречку на готовність. Якщо не готова — додавайте ще. Гречка повинна бути ТРОХИ недоварена.

Готую гречку "по-особливому" рецепту: виходить справжній делікатес

Найскладніше позаду. Тепер ми додаємо грибний порох (при наявності) та вершки.

Готую гречку "по-особливому" рецепту: виходить справжній делікатес

Зверніть увагу, що в момент додавання вершків гречка не повинна плавати в калюжі

Чекаємо, поки вершки трохи затягнуться (на повільному вогні) і доводимо до смаку, але трохи недосолюючи.

Потім ми вимикаємо вогонь і додаємо шматок вершкового масла і тертий твердий сир. Добре вмішуємо сир і масло в гречку.

Готую гречку "по-особливому" рецепту: виходить справжній делікатес

Ну ось і готово. Залишилося зробити контрольну пробу на смак і подавати до столу. Вийшло як завжди надзвичайно. Дуже раджу спробувати.

Готую гречку "по-особливому" рецепту: виходить справжній делікатес

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Добавить комментарий