Зелений салат з яйцем і огірком

Зелений салат з яйцем і огірком - рецепт приготування Салати

Рецепти салатів з овочів і зелені дуже прості в приготуванні і не вимагають багато часу на підготовку продуктів. Їх готують із зеленого листя салату, руколи, свіжих овочів з додаванням кедрових горішків, перепелиних або курячих яєць, консервованих тунця і кукурудзи, креветок, сиру, авокадо або зерен граната. Існує велика кількість рецептів з заправкою на основі соняшникової олії і соку лимона, майонезу, натурального йогурту і бальзамічного оцту. Неймовірно смачним, легким і освіжаючи виходить зелений салатик з листового салату, свіжого огірка, зеленої цибулі, петрушки і варених курячих яєць. Такий зелений салат відмінно підійде до будь-яких других страв з риби, морепродуктів або м’яса.

Складові

  • Листовий салат — 4-6 аркушів
  • Свіжий огірок — 1 шт.
  • Яйце — 2 шт.
  • Зелена цибуля — 4 пера
  • Петрушка — 2 гілочки
  • Сік лимона — 2 ч. л.
  • Суміш Італійських трав — 3 щіпки
  • Сіль за смаком
  • Сошникова олія за смаком

Покроковий рецепт

  1. Курячі яйця моєму з губкою, заливаємо холодною водою і варимо на середній температурі після закипання 6-7 хвилин. Заливаємо готовий продукт холодною водою і залишаємо на 10 хвилин. Очищуємо.
  2. Для приготування можна використовувати салати Айсберг, Романо, але особливо яскравим і красивим страва виходить зі звичайного листового салату. Листочки зеленого рослини акуратно промиваємо, викладаємо на кухонний рушник і висушуємо.
  3. Підготовлені листочки нариваємо руками на середні шматки і викладаємо на плоску тарілку так, що кучеряві боку розташовувалися у країв тарілки. Так, страва буде виглядати більш акуратним і красивим.
  4. Довгий свіжий огірок середнього розміру, розрізаємо на 2 половинки і кожну половинку нарізаємо на не дуже тонкі скибочки. Якщо у огірка дуже щільна шкірка, то очищаємо його за допомогою ручної овочисткою. Для краси можна залишити на овочі смужки.
  5. Підготовлені скибочки огірка рівномірно розподіляємо на розірваних листочках салату. Посипаємо зверху сіллю, поливаємо олією і соком лимона. Для приготування можна використовувати ароматне оливкове, соняшникова нерафінована або льняна олії.
  6. Підготовлені очищений яйця розрізаємо навпіл і кожну половинку ділимо ножем на 3 часточки. Викладаємо рівномірно часточки яєць на скибочки огірка. З яйцями страва стане більш ситним і його можна буде подавати в якості перекусу зі свіжим хлібом.
  7. Посипаємо зверху сумішшю Італійських трав, яка додають приголомшливий аромат і смак.
  8. Для приготування беремо зелений цибулю зі стеблами і пір’ям, які не дуже більше в діаметрі. Нарізаємо цибулю дуже дрібно і посипаємо все вміст тарілки.
  9. Листочки петрушку відриваємо від стебел, нарізаємо дрібно, посипаємо все інгредієнти і смачний зелений салат готовий. Відразу подаємо гарний салатик на стіл.

Зелену цибулю можна замінити на червоний ріпчаста з більш м’яким смаком ніж звичайний жовтий. Страва буде виглядати оригінально, якщо курячі яйця замінити на перепелині (5-6 шт.). Невеликі яйця варимо близько 5 хвилин, очищаємо, розрізаємо навпіл і викладаємо на тарілку. Салатик стане ще соковитіше, якщо його доповнити нарізаним стиглим помідором. Італійські трави можна замінити на Прованські, сушені базилік або майоран.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Добавить комментарий