Запечені кабачки виходять смачніше смажених: потрібні панірувальні сухарі, борошно, спеції

Запечені кабачки виходять смачніше смажених - рецепт приготування Різне

Кабачки — це один з найдоступніших і корисних літніх продуктів. Але на жаль, у них не так вже й багато шанувальників. Але якщо ви навчитеся запікати їх в духовці, це стане вашим улюбленим блюдом. Виходить набагато смачніше, ніж кабачки, обсмажені в борошні.

Що знадобиться

Для приготування кабачків в духовці вам знадобляться:

  • 2 цукіні;
  • чайна ложка гострого червоного перцю;
  • щіпка чорного меленого перцю;
  • чайна ложка борошна;
  • столова ложка панірувальних сухарів;
  • чайна ложка овочевий приправи;
  • 4-5 столових ложок олії;
  • сіль на ваш розсуд.

Приготування:

  • 1. Кабачки необхідно нарізати кружечками, посолити і перемішати.
  • 2. Через 10-15 хвилин злийте рідину, яку виділили овочі.
  • 3. Окремо з’єднайте сухі продукти: борошно, сухарі, а також приправи.
  • 4. Обваляйте кожен кружечок в отриманої суміші і розкладіть по промасленого листа.
  • 5. Зверху кабачки також потрібно злегка збризнути маслом.
  • 6. Випікайте при 200 градусах до золотистої скоринки. Важливо не перетримати.
  • 7. Подавати таку страву найкраще зі сметанної-часниковим соусом або з майонезом.

На відміну від смажених кабачків, які вбирають багато масла і виходять жирними, запечені виходять більш дієтичними. Вони зберігають натуральний соковитий смак і відмінно гармонують зі спеціями.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Добавить комментарий